Cazul lui Ovidiu Tender frizeaza absurdul. Fara a incerca sa ne lansam intr-o pledoarie a apararii, este evident ca soarta si mandatul de arestare a afaceristului timisorean se constituie intr-o adevarata minge de ping-pong pe masa Justitiei. Eliber

Cazul lui Ovidiu Tender frizeaza absurdul. Fara a incerca sa ne lansam intr-o pledoarie a apararii, este evident ca soarta si mandatul de arestare a afaceristului timisorean se constituie intr-o adevarata minge de ping-pong pe masa Justitiei. Eliberat doar pe hartie de patru ori pana acum, Ovidiu Tender sta la mana unor judecatori si a puterii lor de interpretare a unor probe si dovezi. Ba iese, ba nu iese este motto-ul care guverneaza dosarul lui Tender.

Tribunalul Bucuresti a amanat, ieri, din nou, discutarea cererii de revocare pe motive medicale a mandatului de arestare preventiva pentru Ovidiu Tender, deoarece cazul a fost distribuit aleator unei judecatoare care deja se abtinuse in acest dosar, fiindca este prietena de familie cu timisoreanul. Judecatorul Florentina Vasilateanu a fixat un nou termen, 15 august, pentru judecarea solicitarii, repartizand dosarul unui alt complet. In virtutea acestui considerent, judecatorul nici nu l-a mai citat pe Tender pentru acest termen. Tribunalul Bucuresti nu s-a mai pronuntat pana acum pe cererea de revocare a mandatului lui Ovidiu Tender pe motive medicale. Parchetul a di spus in luna februarie efectuarea unei expertize medico-legale, in urma careia s-a constat ca Ovidiu Tender sufera de 16 afectiuni. Aparatorii au cerut insa o noua expertiza intrucat nu ar fi fost efectuate toate controalele necesare. Judecatorul pe masa caruia va ajunge in 15 august acest dosar este Mihai Rotaru, cel care a refuzat in 30 iulie prelungirea mandatului de arestare preventiva a lui Ovidiu Tender.

La mustata
Ultima data, pe 30 iulie, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ca Ovidiu Tender sa ramana in arest, dupa ce a respins, la ora 12.00 noaptea, recursul declarat de avocatii timisoreanului impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de a nu prelungi mandatul de arestare preventiva. Curtea de Apel a prelungit cu 30 de zile arestarea preventiva a lui Tender. Gheorghita Mateut a declarat ca va face plangere penala impotriva judecatorilor care au judecat recursul. „Este o rusine pentru justitie, este o rusine pentru Romania“, declara avocatul Mateut. Sentinta a fost definitiva. Aceasta dupa ce completul de trei judecatori a respins cererea de recuzare a procurorului Iulia Ciolca, a doua pe care avocatii lui Tender au depus-o, pe 30 iulie, impotriva acesteia.

Avocatul din oficiu
Magistratii Curtii de Apel au numit un avocat din oficiu pentru discutarea recursului, desi Tender il are angajat pe Gheorghita Mateut. Mateut sustine ca nu a fost anuntat de magistratii Curtii de Apel (CAB) ca recursul se va judeca in seara de duminica, in timp ce judecatorii CAB au afirmat ca l-au sunat de nenumarate ori.

Avocatul Gheorghita Mateut l-a sunat pe Iulian Galca, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care i-a explicat ca urmeaza sa se intoarca luni din concediu si se va interesa atunci despre cele intamplate la CAB. Mateut a cerut ca magistratii sa faca dovada inregistrarii procesului. De asemenea, el sustine ca nu a fost lasat de instanta sa-si expuna concluziile si a fost amenintat ca va fi dat afara din sala. Mai mult, sustine Mateut, presedintele completului, Mustata Stan, ar fi fost „intr-o stare inaintata de oboseala“, dovada fiind, a spus si Victor Ponta, felul in care acesta a vorbit si in care se tinea pe picioare. Ceilalti doi judecatori care au facut parte din completul CAB sunt Sofica Dumitrascu, judecatoarea care l-a eliberat pe Omar Hayssam, si Antoaneta Nedelcu.

Codul de procedura penala


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.