Cinci copii cu varste intre 5 si 14 ani, intoxicati cu clor la Bazinul Floreasca din Capitala in timpul cursului de inot, au fost internati ieri la Spitalul de Urgenta pentru Copii ""Grigore Alexandrescu"". Accidentul a fost cauzat de blocarea pe p
Cinci copii cu varste intre 5 si 14 ani, intoxicati cu clor la Bazinul Floreasca din Capitala in timpul cursului de inot, au fost internati ieri la Spitalul de Urgenta pentru Copii ""Grigore Alexandrescu"".
Accidentul a fost cauzat de blocarea pe pozitia ""pornit"" a unei pompe pentru clorinarea apei din bazin. Prof. dr. Coriolan Ulmeanu, directorul spitalului, a declarat ca unul dintre copii, un baiat in varsta de 5 ani si 8 luni, a fost internat la sectia de terapie intensiva cu diagnosticul de insuficienta respiratorie acuta severa prin expunere accidentala la clor. Dupa primele masuri, el a fost stabilizat.
DIAGNOSTIC. Ceilalti copii au fost spitalizati la sectia de toxicologie a spitalului cu diagnosticul de insuficienta respiratorie medie. Toti copiii, inclusiv cel aflat in stare grava, sunt constienti si nu au nevoie de ventilatie mecanica pentru a respira, a precizat ieri, intr-o conferinta de presa, dr. Viorela Nitescu, seful sectiei de toxicologie. Micutii vor ramane in continuare sub supravegherea medicilor, pentru ca intoxicatia cu clor se poate solda cu pneumonie chimica. Intoxicatia cu clor se manifesta prin tuse, lacrimarea ochilor, tulburari respiratorii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.