Compania de asigurari Generali va lansa la inceputul lunii septembrie o polita de tip unit-linked. Produsul permite plasarea unei parti din valoarea primei in trei fonduri de investitii, a declarat ieri pentru Mediafax directorul general al companiei
Compania de asigurari Generali va lansa la inceputul lunii septembrie o polita de tip unit-linked. Produsul permite plasarea unei parti din valoarea primei in trei fonduri de investitii, a declarat ieri pentru Mediafax directorul general al companiei, Tudor Moldovan. Prin intermediul politei "Genius" asiguratii vor putea opta intre un fond mai conservator (n.r.: mai sigur, dar cu randamente mai mici) si unul mai agresiv. "Polita va fi una de tip unit-linked si se va numi Genius, acronimul de la Generali Investments Unit Solution. Pana la finele acestui an, cand estimam ca vom incheia circa 1.000 de contracte de asigurare, vom adauga inca un fond de investitii acestui tip de asigurare", a afirmat Moldovan. Parte a grupului italian Generali, subsidiara din Romania a fost infiintata in anul 1993. Societatea este controlata de Generali Holding Vienna AG, cu o participatie de 83,44%, si Astra Asigurari - 15,96%. In prezent, asiguratorul are un capital social de 30 milioane de lei, care va fi majorat la 50 milioane de lei, conform hotararilor actionarilor de la finele lunii aprilie. Generali Romania a incheiat anul 2005 cu prime subscrise de 130,58 milioane de lei. La nivelul anului precedent, compania a raportat o pierdere de 15,067 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.