Politia vietnameza a sechestrat patru angajati ai bancii olandeze ABN-AMRO in urma unei plangeri a Bancii Industriale si Comerciale din Vietnam legata de tranzactiile cu valuta. Doi dintre angajati sunt arestati si doi au fost pusi sub arest la domic
Politia vietnameza a sechestrat patru angajati ai bancii olandeze ABN-AMRO in urma unei plangeri a Bancii Industriale si Comerciale din Vietnam legata de tranzactiile cu valuta. Doi dintre angajati sunt arestati si doi au fost pusi sub arest la domiciliu, intr-un caz care a starnit ingrijorarea comunitatii bancare internationale. Reprezentantii investitorilor straini din Vietnam se plang de criminalizarea arbitrara de catre autoritatile comuniste a unei dispute care ar fi trebuit sa ramana civila. O curte din Hanoi va audia cazul deschis impotriva ABN-AMRO saptamana aceasta. Banca vietnameza Incombank acuza ABN-AMRO de a fi executat tranzactii cu valuta cu un client Incombank pentru care nu avea autorizare. Purtatorul de cuvant al ABN-AMRO, Anna Langford, a declarat: "ABN AMRO nu este in pozitia de a comenta o disputa civila care a fost deja trimisa la instanta". Nici autoritatile vietnameze sau reprezentantii Incombank nu au acceptat sa dea declaratii presei. Camera Americana a Comertului din Vietnam (AmCham), vorbind in numele mai multor afaceristi straini, a dat urmatoarea declaratie citata de Financial Times: "Suntem ingrijorati de ampla investigatie politieneasca in tranzactiile unei banci straine".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.