Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania a organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, adunarea publica "Evreii din Romania se solidarizeaza cu Statul Israel", avand ca invitat de onoare, pe E.S. Rodica Radian Gordon, ambasadorul Israelului la B
Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania a organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, adunarea publica "Evreii din Romania se solidarizeaza cu Statul Israel", avand ca invitat de onoare, pe E.S. Rodica Radian Gordon, ambasadorul Israelului la Bucuresti. Au fost prezente numeroase persoanalitati de marca ale comunitatii evreiesti din Romania, oameni de cultura, oameni politici si jurnalisti. Ambasadorul israelian a apreciat drept "foarte echilibrata" pozitia statului roman fata de criza din Orientul Mijlociu, atat din punct de vedere al relatiilor bilaterale romano-israeliene, cat si al atitudinii tarii noastre in cadrul forurilor europene si euro-atlantice. E.S. Rodica Radian Gordon a reamintit incheierea, in 2000, a unei prezente israeliene de 18 ani in sudul Libanului, subliniind dorinta autoritatilor israeliene de a vedea Guvernul de la Beirut exercitandu-si puterea pe intreg teritoriul libanez. Demnitarul israelian a explicat ca persistenta, in sudul Libanului, a gruparii siite inarmate Hezbollah face imposibila realizarea dezideratului israelian de convietuire in granitele propriului teritoriu, in relatii pasnice cu vecinii, atat timp cat aceste granite pot fi atacate oricand de rachetele militiilor inarmate. Israelul considera ca, asemenea conflictului din Fasia Gaza, si cel de la frontiera israeliano-libaneza a fost provocat, prin rapirea militarilor israelieni, a explicat demnitarul. Rodica Gordon Radian a precizat ca tara sa nu va opri operatiunile impotriva pozitiilor Hezbollah, atat timp cat nu va fi implementata rezolutia 1559 a ONU, din 2004, care prevede exercitarea suveranitatii Guvernului libanez pe intreg teritoriul tarii si dezarmarea militiilor. E foarte important ca Hezbollah sa se dezarmeze si sa nu mai revina la ceea ce a fost pana acum cateva saptamani; "nu o sa renuntam la aceasta cerinta, care este esentiala pentru existenta Statului Israel", a asigurat ambasadorul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.