in zonele turistice privilegiate ale Timisoarei s-ar putea bucura de finantari europene in acest scop.
Specialistii estimeaza ca aproximativ 10% din cladirile istorice timisorene sunt in pericol sa se prabuseasca in urmatorii doi-trei ani,
in zonele turistice privilegiate ale Timisoarei s-ar putea bucura de finantari europene in acest scop.
Specialistii estimeaza ca aproximativ 10% din cladirile istorice timisorene sunt in pericol sa se prabuseasca in urmatorii doi-trei ani, iar celelalte au neaparata nevoie de renovarea fatadelor. Pe langa costurile foarte mari, alta piedica este lipsa specialistilor in reabilitarea cladirilor istorice. Un parteneriat intre municipalitate si Societatea Germana pentru Cooperare Tehnica ar putea rezolva aceasta problema a Timisoarei. Cei care sunt interesati de reconditionarea cladirilor istorice in care locuiesc vor primi, din septembrie, ajutorul specialistilor din cadrul biroului de consiliere pentru cartierele istorice. O echipa de specialisti romani si germani le va oferi gratuit sfaturi cu privire la modul corect in care trebuie facuta renovarea unor astfel de constructii. In urma unei sedinte de consiliere la birou, solicitantii vor primi vizita unui arhitect, pentru expertiza. Rezultatul va fi un raport detaliat al degradarilor constatate in cladire, ierarhizarea celor mai grave si o estimare a cheltuielilor de renovare.
Cele mai multe cladiri istorice sunt in cartierele Cetate, Fabric si Iosefin.

Specialisti in renovare


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.