Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Vladescu, a declarat ca, de luna aceasta, pe site-urile caselor de asigurari vor fi intocmite topuri ale medicilor care prescriu multe retete compensate si gratuite. 
 P
Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Vladescu, a declarat ca, de luna aceasta, pe site-urile caselor de asigurari vor fi intocmite topuri ale medicilor care prescriu multe retete compensate si gratuite.
Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Vladescu, a declarat ca, de luna aceasta, pe site-urile caselor de asigurari vor fi intocmite topuri ale medicilor care prescriu multe retete compensate si gratuite. Doctorii sustin insa ca numarul bolnavilor a crescut si ca nu au cum sa faca economii punand in pericol viata pacientilor.

Dupa ce a pornit in controale prin tara, pentru a vedea de ce se epuizeaza plafoanele pentru medicamentele compensate si gratuite, Cristian Vladescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a gasit solutia pentru a-i determina pe medici sa faca economii. Astfel, acesta a declarat ca, din august, pe site-urile caselor judetene de asigurari se vor afisa topuri ale prescriptorilor si numele tuturor medicilor aflati in relatie cu Casa, pentru a vedea cat a prescris fiecare. Pe &bd quo;lista neagra“ a lui Vladescu se afla deja judetele Timis si Cluj, ambele centre medicale universitare, care au un cost pe bolnav mult mai mare decat in celelalte centre de profil din tara, desi au fonduri peste media nationala. Pentru a stopa aceasta risipa, presedintele CNAS considera ca singura solutie o reprezinta protocoalele terapeutice. Prescriptia de medicamente la nivelul judetului Timis este una dintre cele mai mari din tara, mai mare chiar si decat in Bucuresti, a afirmat Cristian Vladescu. „Vor fi meciuri mari cu protocoalele terapeutice pentru ca fiecare bolnav are particularitatile lui, iar un ghid de practica medicala nu poate inlocui un consult medical, ne-a declarat dr. Rodica Tanasescu, vicepresedinte al Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti. In opinia medicului Rodica Tanasescu, adevarata solutie ar fi suplimentarea fondurilor pentru medicamente compensate si gratuite.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.