Maramuresul este una dintre zonele turistice romanesti care pastreaza nealterate obiceiuri si traditii stravechi. O vacanta pe aceste meleaguri iti umple sufletul de bucurie. Daca ati vizitat Spania, Malta, Grecia sau alte destinatii straine, mi

Maramuresul este una dintre zonele turistice romanesti care pastreaza nealterate obiceiuri si traditii stravechi. O vacanta pe aceste meleaguri iti umple sufletul de bucurie.

Daca ati vizitat Spania, Malta, Grecia sau alte destinatii straine, minunandu-va de frumusetile si bogatia istorica a vecinilor, sau daca ati petrecut o vacanta in tara, pe plajele de la Marea Neagra sau in statiunile montane, va propunem acum o calatorie aparte: redescoperirea tinutului maramuresean. Stravechea tara a Maramuresului pastreaza si astazi din aerul vechi de altadata, iar satele linistite de pe Valea Izei sau
a Tisei par sa nu fie atinse atat
de puternic de suflul modernismului.
ARTA LEMNULUI. Ajunsi in Maramures, veti fi fascinati de frumoasele biserici din lemn, cu acoperisuri inalte si ascutite, care strapung cerul, construite asa poate din dorinta oamenilor de a fi mai aproape de Dumnezeu. Biserica Manastirii Sapanta-Peri, cu o inaltime de 75 de metri, se pare ca este cea mai inalta din lume. Cea mai veche este Biserica Balcului din Ieud (Biserica din Deal), construita in 1364, in podul careia s-a descoperit cel mai vechi text in limba romana - Codicele de la Ieud.

SAPANTA. Cimitirul Vesel este unicat in lume, face parte
din patrimoniul cultural universal si se afla sub egida UNESCO


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.