in parlament. Din acest motiv, conducerea UDMR este hotarata sa pregateasca foarte atent viitorul congres, din 2007. Congresul va fi precedat de o larga consultare a diferitelor structuri ale comunitatii maghiare, a spus Marko Bela. "Congresul va fi
in parlament. Din acest motiv, conducerea UDMR este hotarata sa pregateasca foarte atent viitorul congres, din 2007. Congresul va fi precedat de o larga consultare a diferitelor structuri ale comunitatii maghiare, a spus Marko Bela. "Congresul va fi precedat de consultari atat cu organizatiile teritoriale si locale ale UDMR, cu reprezentantii societatii civile sau ai bisericilor, cat si cu cei care ne critica, respectiv Consiliul National Maghiar din Transilvania, Consiliul National Secuiesc, alte grupari si asociatii civice", a declarat Marko. El a precizat ca nu UDMR se va apropia de radicali, ci asteapta ca acestia sa se apropie de Uniune. Liderul maghiar a mai aratat ca aparitia a doua partide maghiare in Romania (Uniunea Civica Maghiara si, eventual, si UDMR) nu e de dorit, pentru a nu afecta accesul reprezentantilor acestei etnii in parlament. "Nu sunt de acord cu cei care vor in acest fel sa ingusteze spectrul doctrinar si ideologic al Uniunii. UDMR trebuie sa fie si mai acoperitoare, pentru a putea reprezenta intreaga comunitate maghiara din Romania", a opinat Marko Bela. El s-a declarat de acord cu recenta afirmatie a ministrului comunicatiilor, Zsolt Nagy, care a apreciat ca UDMR are o mare problema de comunicare cu propria comunitate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.