Ministerul Finantelor Publice (MFP) a devenit actionar majoritar al Rodipet, dupa ce creantele institutiei la firma de distributie a presei, in valoare de 16,37 milioane de lei, au fost convertite in actiuni, transmite Mediafax. Actionarii Rodipet au
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a devenit actionar majoritar al Rodipet, dupa ce creantele institutiei la firma de distributie a presei, in valoare de 16,37 milioane de lei, au fost convertite in actiuni, transmite Mediafax. Actionarii Rodipet au aprobat conversia creantelor in actiuni la sfarsitul lunii iunie, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial. Suma reprezinta impozitele, taxele si alte contributii bugetare neachitate de Rodipet la momentul privatizarii. Capitalul social al Rodipet va fi majorat, astfel, cu 16,37 milioane de lei, pana la 29,68 milioane de lei. In urma operatiunii, MFP detine 55,15% din actiunile Rodipet, firma Magnar Systems Com din Otopeni controleaza 23,04% din titluri, Supremo Corporation - 19,1%, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat - 2,2%, SC Monalisa Investments - 0,12%, Awdi Hassan si Awdi Mehdi, fiecare cu 0,12%. La privatizarea Rodipet, statul a acordat facilitati fiscale in valoare totala de 48,46 milioane de lei. Cele mai importante facilitati au constat in conversia in actiuni a creantelor bugetare (16,41 milioane de lei), scutirea la plata a dobanzilor, a majorarilor de intarziere si a penalitatilor aferente obligatiilor bugetare convertite in actiuni (19,54 milioane de lei) si scutirea la plata a dobanzilor si a penalitatii aferente obligatiilor bugetare esalonate (7,84 milioane de lei). Consiliul Concurentei a autorizat ajutorul de stat pentru Rodipet la sfarsitul lunii mai a acestui an. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.