Pentru "scaunul" de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), se duce o lupta puternica inca de la instaurarea noului Guvern al Aliantei Portocalii si-a partenerilor acesteia.
Cu influenta post electorala sporita, data de
Pentru "scaunul" de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), se duce o lupta puternica inca de la instaurarea noului Guvern al Aliantei Portocalii si-a partenerilor acesteia.
Cu influenta post electorala sporita, data de proaspatul ginere-ministru Cristian David, avocatul Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert de la Iasi, a incercat ieri un al treilea puci consecutiv cu scopul de a prelua conducerea CCIR. Si n-a reusit!
Desi inca de la ora 10 de dimineata, a facut tot posibilul, schimband brusc tactica, sa gaseasca chichite in statut, sa ridice audienta in picioare sau sa-si impuna punctul de vedere, Vlasov a fost invins detasat de mult mai calmul si mai experimentatul Babiuc, care a reusit sa nu se coboare decat pentru un minut la mintea acestuia. Intr-o criza de furie, suparat ca propunerile aberante nu-i erau nicidecum acceptate, Vlasov a rupt teatral statului CCIR si l-a arunca de la prezidiu peste membrii Adunarii. N-a reusit decat sa-i consolideze "sustinerea" lui Babiuc, membrii fiind vizibil oripilati de spectacolul interactiv de prost gust produs de avocatul iesean.
Suparat nevoie mare si ostenit probabil dupa atata ostentatie, Vlasov a parasit, pe la orele 16, sala in tromba, luand cu el un numar de filiale. Trecand furios prin fata jurnalistilor a amenintat ca-si va face asociatie separata, la Brasov si cu fonduri europene, pentru care se zvoneste in targ ca ar avea o predilectie mai veche. Mai ales ca ginerele are in subordine directa si DLAF-ul, varianta romaneasca a OLAF-ului european, organism ce cerceteaza fraudele pe banii Europei unite.
In urma lui s-a aplaudat masiv, membrii ramasi in sala urandu-i ironic la plecare "Succes, comunistilor!", desi pe vremea comunistilor Vlasov ar fi facut si nitica puscarie, pe motive de proxenetism si jocuri de noroc, cum se zvoneste in dulcele targ al Iesilor. In linistea de dupa furtuna, s-a constatat ca Adunarea are cvorumul necesar pentru alegerea noului Colegiu de conducere, asa ca s-a purces la vot.
Desi au ramas 9 locuri libere din 25 cat numara Colegiul, membrii nu sunt ingrijorati. La viitoarea Adunare Generala vor fi ocupate si acestea.

Babiuc a fost reales presedinte al CCIR
Colegiul de Conducere al CCIR a ales in unanimitate pe domnul Victor Babiuc in functia de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Noul Colegiu de Conducere al CCIR si-a exprimat credinta ca mare parte dintre cei care au parasit lucrarile Adunarii Generale, reprezentanti ai unor camere teritoriale, dupa o analiza lucida a realitatilor, vor reveni in cadrul sistemului cameral oficial si legal constituit.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.