O tabara de 70 de romani de etnie rroma, din zona orasului Saint-Etienne, a fost daramata de autoritatile franceze, la sfarsitul lunii iulie, evacuatii dormind apoi doua nopti in fata primariei. Potrivit cotidianului “Liberation”, carute
O tabara de 70 de romani de etnie rroma, din zona orasului Saint-Etienne, a fost daramata de autoritatile franceze, la sfarsitul lunii iulie, evacuatii dormind apoi doua nopti in fata primariei. Potrivit cotidianului “Liberation”, carutele si baracile rromilor au fost distruse de autoritati, fara ca locatarii sa aiba timp sa-si faca bagajele. Militanti ai diferitelor asociatii umanitare s-au solidarizat cu ei si au cerut sa li se respecte drepturile, iar copiii sa fie scolarizati.

Romanii locuiau pe un teren viran, langa o halda de cenusa din cartierul Clapier, in Saint- Etienne, de aproape un an. Desi minele erau in activitate, carbunii erau aruncati acolo. In prezent, primaria planuieste sa construiasca un parc urban de 12 hectare pana in 2009. Pe 22 mai, autoritatile au obtinut o ordonanta de expulzare, iar la sfarsitul lunii iulie au pus-o in aplicare. „Au venit la ora 6.00.

Ne-au spus ca avem cinci minute sa plecam si sa ne luam tot ce putem“, povesteste Aron Ilic, singurul vorbitor de franceza dintre membrii grupului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.