Reprezentantii PSD s-au declarat impotriva unei posibile coalitii PNL-PSD, sugerata joi de Dinu Patriciu. "Nu exista nici o posibilitate de alianta cu vreunul din partidele aflate la guvernare. Nu avem negocieri, si nici nu vor exista in perioada de

Reprezentantii PSD s-au declarat impotriva unei posibile coalitii PNL-PSD, sugerata joi de Dinu Patriciu. "Nu exista nici o posibilitate de alianta cu vreunul din partidele aflate la guvernare. Nu avem negocieri, si nici nu vor exista in perioada de timp urmatoare negocieri ale PSD cu aceste partide", a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, purtatorul de cuvant al social-democratilor, senatorul Cristian Diaconescu, care considera drept o "atitudine privata" declaratia lui Dinu Patriciu privind o posibila alianta PNL-PSD. La randul sau, vicepresedintele PSD, Valer Dorneanu a precizat ca spusele lui Dinu Patriciu trebuie privite si din perspectiva relatiilor pe care acesta le are cu presedintele Traian Basescu. "Noi nu cadem in plasa unor asemenea motivatii. Aliantele se fac pe strategii, pe programe, ele trebuie sa fie insusite si adoptate la nivelul partidelor", a afirmat Dorneanu.
Pe de alta parte, intrebat despre posibilitatea ca PSD sa urmeze exemplul liberalilor, care au cerut verificarea la CNSAS a demnitarilor acestui partid, Cristian Diaconescu a pastrat atitudinea "razboinica" fata de PNL, considerand gestul liberalilor doar unul "de fatada", intrucat, potrivit senatorului PSD, "legea obliga oricum CNSAS sa verifice toti demnitarii". "Nici un gest al PNL nu poate reprezenta un precedent pentru comportamentul politic al PSD. Este o chestiune de principiu", a explicat purtatorul de cuvant al social-democratilor.

Relu Fenechiu exclude orice alianta cu PSD
Nici liberalii nu sunt foarte "incantati" de declaratiile facute joi de Dinu Patriciu privind posibilitatea realizarii unei aliante PNL-PSD. In acest sens, vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur, a declarat ca respinge afirmatiile omului de afaceri liberal Dinu Patriciu, sustinand in schimb ca este necesara consolidarea Aliantei DA.
Si presedintele Organizatiei Judetene Iasi a PNL, deputatul Relu Fenechiu, exclude pentru viitor orice alianta intre formatiunea politica pe care o reprezinta si PSD. "PNL nu este atat de naiv incat sa creada ca PSD ar avea solutii pentru o guvernare in comun. In plus, PSD nu s-a curatit inca de racilele trecutului, acest partid mai avand cale lunga de strabatut pana la o purificare totala", a afirmat ieri Relu Fenechiu. Potrivit deputatului liberal, "vocile izolate" din partid care se pronunta pentru o eventuala alianta cu PSD nu au nici o relevanta in acest moment. "PNL este un partid cu peste 50.000 de membri inscrisi oficial. Nu neg ca, la nivelul intregii tari, ar putea exista vreo 500 de membri care vad in alianta dintre PNL si PSD o posibila solutie. Insa, sincer, aceasta perspectiva nu trebuie luata in considerare nici macar sub forma de gluma", a subliniat Relu Fenechiu.

Radu Berceanu: "Patriciu si-a construit imperiul financiar pe vremea PSD"
Democratul Radu Berceanu considera ca Dinu Patriciu si-a construit "imperiul financiar" in timpul guvernarii social-democrate. "Pe vremea cand eram ministru al Industriilor nu i-am dat lui Patriciu societatea Petromidia. A luat-o in timpul guvernarii PSD, insa domnia sa are dreptul sa declare tot ce doreste", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Poiana Brasov, ministrul democrat al Transporturilor, Radu Berceanu.

Fostul presedinte al PNL Covasna s-a inscris in PSD
Fostul presedinte al organizatiei Covasna a Partidului National Liberal, Florin Polhac, s-a inscris ieri in Partidul Social Democrat. Florin Polhac a parasit PNL in urma cu aproximativ doua luni. Anuntul a fost facut de vicepresedintele PSD Covasna, Ioan Mugur Topolnitchi, intr-o conferinta de presa. Amintind apartenenta la PNL a lui Polhac, Topolnitchi a dorit sa evidentieze ca exista un"'curent dublu" in viata politica romaneasca, apreciind ca PSD pierde membri, dar si primeste. Dupa cum stim, in cursul acestei saptamani, PSD Covasna l-a pierdut si pe consilierul local Retyi Odon din Sfantu Gheorghe, care a demisionat din functie acuzand lipsa de comunicare din interiorul partidului. Presedintele organizatiei judetene a PNL Covasna, Adrian Zaheu, s-a declarat surprins de decizia lui Polhac de a se inscrie in PSD, apreciind drept "neobisnuit" faptul ca un liberal sa treaca de partea social democratilor. PNL Covasna a pierdut saptamana aceasta si un consilier local. Este vorba despre avocatul Ioan Solomon, care a demisionat din partid fara a preciza motivul, doar faptul ca pe viitor va actiona ca independent in forul alesilor locali.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.