Etapa a doua a campionatului a avut startul ieri, vineri, prin partidele de la Bistrita si Constanta, in care Gloria si, respectiv, Farul au primit replicile echipelor din Cotroceni si din Galati. Dar ea, etapa asta, este cea care prefateaza particip

Etapa a doua a campionatului a avut startul ieri, vineri, prin partidele de la Bistrita si Constanta, in care Gloria si, respectiv, Farul au primit replicile echipelor din Cotroceni si din Galati. Dar ea, etapa asta, este cea care prefateaza participarea echipelor noastre in turul urmator al cupelor europene. Steaua in preliminariile Ligii Campionilor iar Rapid si Dinamo in Cupa UEFA. Se cunoaste bine ca Steaua, Rapid si Dinamo au realizat la primle lor "incercari" europene in respectivele competitii un scor imbucurator de 20-1. Steaua cu 5-0 cu ND Gorica, Rapid 6-0 cu Sliema si Dinamo 9-1 cu Hibernians, scoruri cumultate, bineinteles. Tinand cont de valoarea adversarilor, aceste scoruri n-ar trebui sa ne entuziasmeze pentru ca la mijlocul saptamanii viitoare bucurestenele noastre vor avea adversari mult mai puternici in fotbalistii belgieni, bosniaci sau israelieni. Asa ca partidele pe care le vor sustine astazi, sambata, si maine, duminica, in campionat sunt adevarate repetitii generale, pe care n-au voie sa le rateze.

"Razbunare"! Striga rapidistii
Peste partida de la Ploiesti (stadionul Giulesti fiind suspendat pentru o etapa) plutesc norii negri si grei ai razbunarii rapidistilor dupa ce le-au facut minerii din Petrosani in ultima etapa a campionatului trecut. De atunci echipa lui Razvan Lucescu trage ponoasele, mai ales in privinta jucatorilor suspendati. Interesant este ca tocmai pentru acest meci vor avea drept de joc si Danut Coman, portarul, si Marius Constantin, fundasul dreapta. Din garnitura giulestenilor va absenta numai Maldarasanu, cel care inca nu este refacut. Toti rapidistii, intr-un glas, striga "Razbunare"! Ei pot sa strige, ca doar nu-i opreste nimeni, totul este sa o si poata obtine. Pentru ca Jiul, desi are si ea cativa jucatori suspendati (Paleacu, I. Marinica, Ad. Ilie) nu va merge la Ploiesti ca sa ridice mainile si sa se predea. Va juca, mizand si pe framantarile din tabara alb-visiniilor in care nu toate treburile merg asa cum trebuie.

"Batrana Doamna", in Moldova
Nici FC Vaslui nu joaca pe porpiul teren, care este in refacere. Partida cu UTA se va disputa la Focsani. Dupa egalul obtinut la Craiova, unde chiar putea ca castige, gruparea pregatita de Gheorghe Multescu este ferm convinsa ca victoria nu-i poate scapa. Pentru ca UTA, desi biciuita de antrenorul Marius Lacatus, nu este o echipa inchegata si pusa la punct cu pregatirile necesare unei bune evolutii pe prima scena. Cu toate acestea, echipa de pe Mures are in lot cativa jucatori de certa valoare care pot inclina banalnt in favoarea lor. Ne gandim la Mara, la Simion, la portarul Tudor, la fundasul Codreanu, fost la Bacau, la Daniel Chirita, cel care a jucat si in strainatate. Luati bob cu bob, aradenii sunt mai valorosi, dar Vasluiul se pare ca este mai... echipa si asta conteaza cel mai mult.

In Copou, cu sabiile scoase!
Asa va fi, dupa toate probabilitatile intalnirea de la Iasi, dintre Politehnica lui Ionut Popa si Ceahlaul lui Gheorghe Stefan. Spunem Gheorghe Stefan pentru ca el este factotumul la echipa de sub Pietricica. Acolo, la Cehlaul, el este si primari al orasului, este si omul cu bani, este si cel care arta din ce directie bate vantul. Pe cand la Iasi, antrenorul este omul care se bate cu toata lumea si mai ales cu cei din "ograda" lui, cu cei din capitala Moldovei, oameni care doar promit. Cu toate acestea, Politehnica pare favorita, pentru ca a invins clar la Urziceni, in vreme ce oaspetii s-au chinuit serios pe teren propriu pana au castigat cu Gloria lui Ioan Ovidiu Sabau. Aspru va fi meciul, asa reiese si din declaratiile premergatoare confruntarii.

Dorinel e mare favorit...
Castigand clar la Galati, cu antrenorul in teren si cu Tilinca pus pe fapte mari, CFR Cluj-Napoca a devenit primul lider al campionatului. Este o pozitie care obliga. Asa spune, inaintea tuturor, antrenorul Dorinel Munteanu, un tehnician mereu cu picioarele pe pamant. Adversarul intalnit pe care-l va intalni va fi Unirea Urziceni, echipa care a ratat debutul in Liga I dar care nu demobilizeaza. Orac este un luptator, clujenii stiu bine ca-i asa si ca ialomitenii isi vor juca cu ardoare toate sansele pe care le au. Va juca din nou Dorinel? Va marca din nou Tilinca? Acestea sunt intrebarile care-si asteapta raspunsurile. Daca vor fi pozitive si CFR-ul va castiga echipa din inima Ardealului se va mentine lider al campionatului.

"Cainii" vor fi rai
Pandurii lui Netoiu si ai lui Marin Condescu s-au bucurat enorm ca au reusit un egal in fata rapidistilor, desi au jucat slab, nefacand nimic altceva decat sa distruga actiunile cam firave ale giulestenilor. Cu Dinamo, altele vor fi datele problemei. Echipa lui Mircea Rednic stie sa joace foarte bine de la mijloc spre poarta adversa. Stie adica sa atace, permitandu-si sa schimbe atacantii ca hocheistii, liniile! De vazut daca noul portar al gorjenilor Dossey va putea sa se opuna avalanselor ofensive ale "cainilor", care aun declarat ca vor fi foarte rai cu jucatorii lui Condescu. In cazul unei vitorii la scor e posibil ca Dinamo sa fie liderul campionatului dupa 180 de minute de joc.

Va fi un scor fluviu?
Steaua se pregateste pentru Liga Campionilor si are mare sanse sa promoveze in grupele prestigioasei competitii. Universitatea abia a promovat in Liga I, iar in prima etapa, cu FC Vaslui, pe teren propriu, a aratat ca o anonima echipa de Divizia B. Diferenta dintre cele doua este atat de mare incat toata lumea se asteapta la un scor fluviu in confruntarea de pe stadionul National din Complexul Lia Manoliu. Steaua este campioana tarii si mai este si pe val, in vreme ce Universitatea Craiova este o echipa parasita de un oras care altadata vibra pentru echipa lui de suflet. Universitatea nu-l mai are decat pe Mititelu, un fel de aventurier al fotbalului, ale carui ziceri nu au deloc acoperire in fapte.
Orice scor sub 3-0 pentru bucuresteni este o mare realizare pentru olteni, care nu prea mai sunt oleni, pentru ca s-au combinat cu australieni de mana a doua! Si a iesit, se pare, un vax!
Oare gresim mult daca vedem un astfel de clasament dupa etapa a doua? 1. CFR Cluj Napoca, 2. Dinamo, 3 FC Arges. Toate cu maximum de puncte, 6!

Intre alb-violetii lui Giannini si alb-violetii lui Cartu! - Pe Arges in jos, un derby frumos?
Am intors pe toate fetele programul etapei a doua in cautarea derby-ului si l-am gasit in intalnirea dintre FCR Arges si "Poli" Timisoara. De ce acest meci poate fi un derby? Argumentele pot fi destule. Ne vom opri doar la cateva. Iata-le pe cele mai importante.
1. FC Arges a castigat in prima etapa si are la activ 3 (trei) puncte.
2. "Poli"" Timisoara a jucat, la debutul in noul campionat, de la egal la egal cu Steaua, campioana tarii, si a terminat fara sa primeasca gol.
3. Sub conducerea unui antrenor italian, Giannini, Argesul a aratat la Alba Iulia ca este foarte bine pusa la punct cu pregatirea.
4. Sub conducerea lui Sorin Cartu, Politehnica a devenit o echipa care aplica dictonul "inainte de a castiga, trebuie sa nu pierdem".
5. Antrenorul banatenilor ii cunoaste foarte bine pe argeseni, carora le-a fost antrenor pana de curand, cunoscandu-le toate calitatile si toate defectele.
6. Cartu nu-l cunoaste insa pe Giannini, iar acesta poate veni cu idei care sa-l surprinda.
7. Amble echipe au loturi foarte valoroase. La Arges exista jucatori care pot da navala peste poarta lui Marius Popa. Printre ei, Tanasa, Prepelita, Bilasco, Nastasie, D. Rednic. Dar si Timisoara poate face diferenta prin Grigorie, Mansour, Bucur, Caramarin, Balace.
8. Amble echipe stiu sa se apere asa ca va invinge cea care va combina mai rapid si mai inspirat in atac.
Acestea sunt, credem, argumentele care ne-au determinat sa consideram acest meci ca fiind derby-ul rundei a doua a campionatului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.