Ministrul educatiei a ales „solutia morala“ in cazul membrilor comisiei de evaluare si examinare a Bacalaureatului, suspectati de complicitate la furtul de subiecte, hotarand sa le permita sa participe si la elaborarea subiectelor de anu
Ministrul educatiei a ales „solutia morala“ in cazul membrilor comisiei de evaluare si examinare a Bacalaureatului, suspectati de complicitate la furtul de subiecte, hotarand sa le permita sa participe si la elaborarea subiectelor de anul viitor. Desi a identificat sase vinovati, ministrul nu vrea sa ii nominalizeze pana cand Parchetul nu va prezenta rezultatul propriei anchete.

In schimb, 14 cadre didactice din tara, care au supraevaluat sute de lucrari, vor fi excluse din invatamant pentru prejudiciile create.
Ministrul educatiei a anuntat ca membrii comisiei de evaluare si examinare a Bacalaureatului din acest an care sunt suspectati de complicitate in cazul furtului de subiecte vor participa si la elaborarea subiectelor de anul viitor, „dar cu anumite restrictii“. Totodata, 94 de cadre didactice din tara care au supraevaluat lucrarile de examen vor fi sanctionate administrativ.

Inspectoratele scolare din zece judete si din municipiul Bucuresti au fost instiintate ieri de faptul ca ministerul a propus sanctionarea a 94 de profesori care au supraevaluat 16% din lucrarile recorectate la examenul de Bacalaureat din acest an. Nu mai putin de 14 cadre didactice care au acordat note mai mari cu 3,5 pana la 4,5 puncte in plus elevilor vor fi date afara imediat ce inspectoratele vor primi instiintarea ministerului. Alti 48 de profesori vor fi sanctionati cu 15% din salariu pe o perioada de sase luni si li se va interzice participarea in comisiile de Bacalaureat timp de trei ani, in vreme ce 32 de cadre didactice s-au ales doar cu mustrare si cu interzicerea participarii la alte examene pe o perioada de un an. Potrivit ministerului, numai in judetul Botosani, din cele peste 3.000 de lucrari recorectate, 37% au avut note incorecte de 9 si de 10. „Dupa parerea mea, aceste discrepante intre judete creeaza o discriminare intre elevii buni si ceilalti din liceele din tara. E o inechitate crasa pe care trebuie sa o desfiintam“, a declarat in conferinta de presa ministrul Mihail Hardau, fara a da detalii referitoare la modul in care ministerul va face acest lucru in cel mai scurt timp cu putinta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.