obicei, bunurile publice vor trece la privati pe mai nimic. Totusi, e o privatizare mai corecta decat celelalte: "activele" ajung in mainile celor care muncesc in cabinete, fara spagi sau firme-capuse. Castigul autoritatilor, ce renunta la o parghie
obicei, bunurile publice vor trece la privati pe mai nimic. Totusi, e o privatizare mai corecta decat celelalte: "activele" ajung in mainile celor care muncesc in cabinete, fara spagi sau firme-capuse. Castigul autoritatilor, ce renunta la o parghie de control in domeniu, este de imagine. Fireste, daca excludem lobby-ul parlamentarilor-medici, carora nu le strica privatizarea. Cei 16.000 de beneficiari ai cabinetelor cu pret redus vor multumi celor care i-au improprietarit, si-au zis promotorii legii, nestiind ca studiile comandate de fosta guvernare arata ca doar 20 la suta din locatarii blocurilor ANL au votat cu PSD-ul.Ce castiga, publicul? Teoretic, comunitatea scapa de grija investitiilor, care trec in sarcina medicilor. Practic, mai devreme sau mai tarziu, aceste fonduri vor fi recuperate de investitori, fie de la Asigurari, fie direct de la pacienti. In plus, se va introduce in costul actului medical si amortizarea unor cladiri pana acum folosite gratis. Aceste costuri se vor face simtite in ani. Rapid insa, sustin autoritatile, se va constata o schimbare la fata a cabinetului. Odata ce au siguranta proprietatii, medicii vor pune gresie si termopane, vor cumpara aparatura si mobilier. Fara discutie, nimeni nu era dispus sa bage bani in proprietatile statului. Probabil, multi medici vor incerca sa foloseasca bugetul de la Asigurari pentru a-si moderniza cabinetele. Sa fie acesta singurul beneficiu al pacientilor?


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.