In pofida faptului ca stiinta actuala nu poate demonstra ca este posibila ghicirea viitorului, magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) s-au comportat in procesul omului de afaceri Ovidiu Tender, de duminica seara, ca si cand stiau cu cateva ore in
In pofida faptului ca stiinta actuala nu poate demonstra ca este posibila ghicirea viitorului, magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) s-au comportat in procesul omului de afaceri Ovidiu Tender, de duminica seara, ca si cand stiau cu cateva ore inainte ce se va intampla in dosar. ZIUA a intrat in posesia unor documente surprinzatoare, care scot la iveala faptul ca dosarul de recurs privindu-l pe Tender a fost regizat la Curtea de Apel Bucuresti cu mult inainte ca Tribunalul Bucuresti sa judece cauza in fond si sa decida eliberarea omului de afaceri sau ca Parchetul sa declare recurs contra hotararii Tribunalului. Reamintim ca dupa orele 19.00 ale zilei de 30.07.2006, Tribunalul Bucuresti a respins cererea Parchetului de prelungire a masurii arestarii lui Tender cu inca 30 de zile. Dupa ce s-a redactat incheierea de la fond, Tribunalul Bucuresti a primit din partea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie - DIICOT cererea de recurs, iar la orele 21.40 dosarul lui Tender, plecat de la Tribunal, a fost depus si inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti (vezi facsimil 1), de catre grefa instantei, care l-a repartizat Sectiei I penale. Ce a urmat se stie: recursul Parchetului a fost admis, cu mare scandal, la miezul noptii, iar Tender a ramas in arest pentru inca 30 de zile.
Marele mister
Minunea vine abia acum. Un referat din paginile dosarului de recurs instrumentat de judecatorii Stan Mustata, Sofica Dumitrascu si Antoaneta Nedelcu, intocmit de grefiera Cristina Teodora Florescu, de la arhiva Sectiei a I-a penala a CAB (vezi facsmil 2) vorbeste de faptul ca aceasta incerca cu disperare, incepand cu orele 16.30 ale zilei de 30.07.2006, sa intre in legatura telefonica cu un avocat din Baroul Bucuresti, care sa fie dispus sa accepte sa-l reprezinte din oficiu pe Ovidiu Tender. Conform referatului mentionat, grefiera a luat mai intai legatura la orele 16.30 cu o anume Marilena Georgescu, de la Barou, care i-a indicat sa ia legatura cu avocata Liliana Zlatescu. Respectiva nu a fost gasita pe celular si nici alti doi avocati indicati de la Baroul Bucuresti nu au putut fi gasiti in continuare la telefon. Referatul retine in final ca s-a reusit contactarea avocatei Ana Benga, care "in jurul orelor 19.00 a sosit la arhiva instantei".
Si acum pica intrebarea cheie: daca CAB a fost investita sa judece un recurs abia la orele 21.40, iar incheierea de la fond a Tribunalului Bucuresti s-a dat dupa orele 19.00, cum de stiau judecatorii Curtii de Apel dinainte ce decizie se va da, cum o va ataca Parchetul cu recurs, si mai ales ca nu vor veni aparatorii alesi ai lui Tender, si va fi nevoie sa ia ei masuri sa numeasca unul din oficiu?!? Noi nu am gasit un raspuns la aceasta intrebare, decat daca printre judecatorii CAB se gaseste vreunul cu inzestrari oculte mai tari decat ale lui Nostradamus. Oricum, sirul falsurilor judiciare din acest dosar - prezentate pe larg in numarul trecut - a declansat reactii ferme in cercurile Justitiei.
In prezent, sase judecatori ai CAB (din care trei sunt cei enumerati mai sus) sunt cercetati disciplinar de Inspectia CSM, dupa ce impotriva lor s-au formulat de catre aparatorii lui Tender plangeri disciplinare si penale, pentru exercitarea functiei cu rea-credinta si fals intelectual. Razvan SAVALIUC


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.