Ministrul Educatiei, Mihail Hardau a propus vineri, intr-o conferinta de presa, sanctionarea a 94 de profesori evaluatori care au supraevaluat lucrarile de la bacalaureat. "Voi trimite note inspectoratelor scolare prin care voi propune sanctiunile pe
Ministrul Educatiei, Mihail Hardau a propus vineri, intr-o conferinta de presa, sanctionarea a 94 de profesori evaluatori care au supraevaluat lucrarile de la bacalaureat. "Voi trimite note inspectoratelor scolare prin care voi propune sanctiunile pentru fiecare profesor evaluator care nu a notat, conform baremului, lucrarile de la bacalaureat'', a spus Hardau. Dintre acestia, pentru 14 cadre didactice, ministrul a cerut desfacerea contractului de munca intrucat au notat anumite lucrari cu 3,5-4 puncte mai mult decat prevedea baremul.
Ministrul a mai propus ca alti 48 de profesori evaluatori sa aiba salariul diminuat cu 15 la suta, pana la sase luni si timp de trei ani sa nu mai faca parte din nicio comisie de evaluare. Ceilalti 32 de evaluatori vor fi avertizati, iar timp de un an nu vor mai putea face parte din comisiile de evaluare. In legatura cu supraevaluarea unor lucrari de la titularizare, ministrul a cerut recorectarea a 6 lucrari a caror nota a fost marita de la 5 la 7,05.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.