Un roman acuzat in Belize de o frauda bancara in valoare de 200.000 de dolari, va fi expulzat in Romania. Robertino Oprescu a fost judecat in Belize pentru fals si uz de fals, insa in cele din urma el a fost achitat. Conform Newsin, romanul era acuza
Un roman acuzat in Belize de o frauda bancara in valoare de 200.000 de dolari, va fi expulzat in Romania. Robertino Oprescu a fost judecat in Belize pentru fals si uz de fals, insa in cele din urma el a fost achitat. Conform Newsin, romanul era acuzat ca, in 2002, sub identitatea de Tariq Aziz (numele fostului vicepremier irakian din timpul regimului lui Saddam Hussein) a creat companii fictive (Bustitch si Imperium) si a angajat doua femei pentru a lucra pentru el. Oprescu s-ar fi folosit de acestea pentru a depune cecuri false emise in numele spitalului Karl Huesner in conturile sale si apoi pentru a retrage banii in numele sau. Chiar daca a fost achitat, romanul a fost rearestat imediat dupa pronuntarea verdictului, pentru a fi expulzat din Romania unde a fost condamnat la trei ani de detentie, tot pentru frauda. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.