Trenuri suplimentare
"CFR Calatori" introduce in circulatie, suplimentar, duminica, 6 august 2006, trenul R13980, Constanta (pl. 19.20)-Bucuresti Nord (sos. 23.29), iar de astazi, 5 august, trenurile: R983, Bucuresti Nord (pl. 7.48)-Cons
Trenuri suplimentare
"CFR Calatori" introduce in circulatie, suplimentar, duminica, 6 august 2006, trenul R13980, Constanta (pl. 19.20)-Bucuresti Nord (sos. 23.29), iar de astazi, 5 august, trenurile: R983, Bucuresti Nord (pl. 7.48)-Constanta (sos. 11.50) si R982 Constanta (pl.16.33)-Bucuresti Nord (20.56) si retur isi vor prelungi traseul pana la Mangalia (sos R983 - 13.45, plecare R982 - 14.52). De asemenea, compunerile trenurilor spre/dinspre litoral si Valea Prahovei - sunt suplimentate cu vagoane. Numarul de trenuri spre litoral este limitat in acest moment, din cauza restrictiilor de capacitate de circulatie impuse de lucrarile ample de reabilitare care se executa in prezent la calea ferata pe tronsonul Bucuresti-Constanta. (C.P.)
Aerocluburile, tinte imobiliare
Aerocluburile din Romania sunt supuse la presiuni din partea unor grupuri care au interese imobiliare, acestea incercand prin diferite metode sa intre in proprietatea unor active cu potential imobiliar, a declarat, ieri, potrivit Rompres, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. "Aceste aerocluburi sunt situate in apropierea unor orase mari si au terenul extrem de plat, ceea ce le face foarte interesante pentru investitorii imobiliari", a spus ministrul. Potrivit lui Berceanu, mecanismul prin care anumite companii incearca sa intre in posesia unor active ale aerocluburilor se bazeaza pe majorari de capital care se petrec dupa ce firmele respective se asociaza cu aerocluburile, fara a avea insa drept obiectiv activitatea aeronautica. (C.P.)
CCIR spera reconcilierea
Noul Colegiu de Conducere al Camerei de Comert si Industrie (CCIR) isi exprima convingerea ca mare parte dintre cei care au parasit lucrarile Adunarii Generale, desfasurate pe 3 august, reprezentanti ai unor camere teritoriale, dupa o analiza lucida a realitatilor, vor reveni in cadrul sistemului cameral oficial si legal constituit. Potrivit unui comunicat al CCIR, Adunarea Generala a CCIR avea pe ordinea de zi alegerea organelor de conducere pentru urmatorul mandat de patru ani. "Lucrarile Adunarii Generale au fost grav perturbate de tentativa unui grup de reprezentanti ai unor camere teritoriale de a-si impune, practic, cu forta punctele de vedere in dispretul absolut fata de majoritatea delegatilor prezenti", se precizeaza in comunicatul citat. Potrivit acestuia, dupa parasirea lucrarilor de catre grupul amintit, Adunarea Generala a CCIR si-a continuat lucrarile, adoptand, in litera statutului, documentele prezentate si a ales Colegiul de Conducere si Comitetul Executiv al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, care l-a ales in unanimitate pe Victor Babiuc in functia de Presedinte al CCIR. (A.G.C.)
Retete pentru morti in Timis
Expertii Casei Nationale de Sanatate au identificat mai multe nereguli in prescrierea medicamentelor in judetul Timis, printre care retete pentru boli psihice pe numele unor persoane decedate de mult, dar si cheltuieli de doua ori mai mari decat in judete cu populatie mult mai numeroasa, transmite Mediafax. Cristian Vladescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, s-a intalnit recent cu prefectul judetului Timis, Ovidiu Draganescu si cu presedintele director general al Casei de Asigurari de Sanatate Timis, Dana Eugenia Vlad, pentru a analiza situatia medicamentelor in acesta zona, dar si pentru evaluarea situatiei la nivelul farmaciilor, in urma reclamatiilor primite de la pacienti. De exemplu, daca in Timis s-au inregistrat 280 de mii de pacienti, iar in judetul Iasi sunt cu 100 de mii de pacienti mai mult, se constata ca Timisul a cheltuit cu 20% mai mult decat judetul Iasi, a explicat Vladescu. Pentru reglementarea situatiei din judet, sunt necesare modificari structurale la nivelul functionarii sistemului de sanatate. Propunerile CNAS in acest sens se regasesc in proiectul de Contract-Cadru inaintat Ministerului Sanatatii Publice, spune Vladescu. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.