Tariceanu a fost banuit ca ar fi intrat in posesia unui apartament luxos in „Coral Beach 1“ cu ajutorul lui Mohammad Murad

In functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism ar putea fi numit, de catre premier, Ni
Tariceanu a fost banuit ca ar fi intrat in posesia unui apartament luxos in „Coral Beach 1“ cu ajutorul lui Mohammad Murad

In functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism ar putea fi numit, de catre premier, Nicolae Buzdun, prieten cu Murad

O miscare interesanta se prefigureaza, dupa cum se aude in mediile de specialitate, la conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT). In functia de presedinte ar putea fi numit, din partea PNL, Romulus Nicolae Buzdun, in prezent secretar de stat pentru activitatea de comert exterior in cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Interesant este ca posibilul viitor presedinte al ANT are legaturi stranse de amicitie cu Mohammad Murad, un controversat om de afaceri arab. Mai mult, acesta din urma este prieten foarte bun cu prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, care ar fi primit de la afaceristul arab, asa cum s-a tot spus in ultimul timp, un apartament luxos in complexul „Coral Beach 1“. Despre Nicolae Buzdun se mai stie ca a fost director la Complexul „Majestic&ldquo ; al lui Mohammad Murad, poreclit si „Printul Litoralului“.

Numirea noului presedinte al ANT va fi discutata maine de catre ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Radu Berceanu, si reprezentantii organizatiilor patronale din turism. Acestia si-au exprimat, recent, dorinta ca ANT sa treaca in subordinea Guvernului, pe motiv ca ar putea functiona mai bine decat in actuala formula.

Legaturi utile
Despre legaturile dintre cei trei vorbesc foarte multi. Nicolae Buzdun a fost director general la Complexul Perla Majestic din Mamaia, aflat in proprietatea lui Mohammad Murad. Arabul i-ar fi oferit premierului un apartament luxos in complexul pe care il patroneaza, „Coral Beach“.

Potrivit unor surse oficiale, apartamentul este mai mult o casa de vacanta, cu o suprafata de 137 mp si cu o valoare de impozitare de 2,8 miliarde de lei vechi. „Un mizilic“... fata de averea „imensa“ pe care Murad o are in Romania, proprietar si al unor restaurante si firme de constructii. Daca Nicolae Buzdun va fi numit ca presedinte al ANT, propulsarea sa ar fi tocmai din partea partidului pe care il conduce premierul Calin Popescu Tariceanu, PNL.

Declaratie de avere inexistenta
Cat despre declaratia de avere a lui Buzdun, linkul de accesare al acesteia era inactiv, ieri, pe site-ul Ministerului Economiei si Comertului. Surse din minister nu ne-au putut lamuri asupra acestei „probleme“. Totusi, se pare ca valoarea bunurilor pe care oficialul MEC le detine se ridica la cateva „zeci“ de miliarde de lei. Astfel, conform celei mai recente declaratii de avere a lui Buzdun, acesta ar avea venituri salariale de la doua firme de aproape 160 de milioane de lei, indemnizatii de aproape 80 de milioane de lei, precum si actiuni, obligatiuni, dividende si dobanzi de 20 de miliarde de lei.

Mohammad Murad sau 'Printul Litoralului>> si afacerile sale din turismul estival
Mohammad Murad este unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, numele lui fiind prezent in „Top 300“. Libanezul are afaceri in turism, industria alimentara si constructii. Murad detine fabrica de conserve „Mandy“, reteaua de restaurante „Spring Time“ si firma de constructii „Triumf“. In ultimii ani, afaceristul arab a investit in turism, punand mana, prin „Perla Majestic Group“, pe hotelurile „Select“, „Perla“ si „Majestic“ din Mamaia, „Majestic“ din Olimp, „Cozia“ si „Majestic“ din Jupiter, „Phoenicia“ din Bucuresti, „Hebe“ din Sångeorz-Bai. In ultimii ani, Murad si-a orientat investitiile spre hanul Piratilor-Navodari, o zona mai linistita si mai putin aglomerata decat statiunile de pe litoral. Tocmai in aceasta zona, Murad a reusit sa puna mana pe alte trei loturi de teren, pe care nu s-a apucat inca sa construiasca nimic, dar a starnit discutii aprinse privind modalitatea si pretul de achizitie.

Coral Beach
Coral Beach a fost primul complex de apartamente de pe litoralul Marii Negre. Prin relatiile sale politice, libanezul a cumparat terenul respectiv de la Primaria Navodari si a construit un cochet bloc de apartamente, chiar langa plaja. O placuta pe care scrie „Proprietate privata“, caini lupi si paznici vigilenti supravegheaza paradisul de la Coral Beach: apartamente cu balcoane la mare, spatii de promenada, locuri de joaca pentru copii, salupe rapide. De-a lungul anilor, Murad si-a „cumparat“ inalta protectie a unor factori de decizie din guvernele care s-au succedat la putere. O parte din „protectorii“ sai detin apartamente in cadrul complexului Coral Beach.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.