Aflat initial in atentia Sectiei de prevenire si combatere a fraudelor din Ministerul Apararii Nationale, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (D.N.A.) cerceteaza cazul legat de presupuse nereguli aparute in derulearea unui contract semnat i
Aflat initial in atentia Sectiei de prevenire si combatere a fraudelor din Ministerul Apararii Nationale, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (D.N.A.) cerceteaza cazul legat de presupuse nereguli aparute in derulearea unui contract semnat intre Statul Major al Fortelor Terestre si Societatea Tofan Grup. Derulat intre anii 2000 si 2004, contractul presupunea furnizarea de anvelope in schimbul unor autovehicule ale armatei scoase din functiune.

"Urmeaza ca DNA sa ne spuna daca au gasit sau nu elemente care ar putea sa constituie infractiune si daca au gasit aceste elemente sa gaseasca si vinovatii", a declarat Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu. Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in dosarul referitor la contractul de schimb incheiat intre Statul Major al Fortelor Terestre si Tofan Grup, care viza mijloace de transport scoase din functiune contra achizitionarii unor cauciucuri. In schimbul a 4000 de autovehicule, Fortele Terestre ar fi primit 6.000 de anvelope.
Generalul Eugen Badalan, Seful Statului Major General(S.M.G.), al carui nume a fost vehiculat referitor la derularea acestei afaceri, a precizat ca nu are alte comentarii in afara celor facute de ministrul Atanasiu.
Badalan a insistat ca in afacerea incheiata intre cele 2 parti, cu un contract sub 500.000 de dolari nu este posibil ca M.Ap.N. sa fi inregistrat pierderi in valoare de milioane de euro asa cum se vehiculeaza.
Din dorinta de a sustine cu argumente solide inexistenta vreunei fraude, Departamentul de Comunicare al S.M.G. a precizat, intr-un comunicat de presa, ca la baza supozitiei conform careia s-au inregistrat peierderi de milioane de euro se afla doar niste prezumtii eronate. Conducerea SMG este de parere ca "desi exista dovezi scrise si operatiunile de compensare a deseurilor predate cu anvelope se regasesc in contabilitate si fizic pe teren, se neaga fara nici un fel de probe realitatea efectuarii acestora. De asemenea, contravaloarea asa-ziselor lipsuri s-a calculat prin asimilarea deseurilor predate cu cele cuprinse in catalogul de tehnica militara, caracteristic pentru tehnica noua de acel tip si nicidecum de peste 40-50 de ani", sustin semnatarii comunicatului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.