nistreana atat timp cat nu va fi rezolvat conflictul transnistrean, dupa cum declara, cu putin timp in urma, ministrul apararii rus, Serghei Ivanov. In opinia sa, trupele rusesti de mentinere a pacii au preintampinat declansarea unui razboi intre Mol
nistreana atat timp cat nu va fi rezolvat conflictul transnistrean, dupa cum declara, cu putin timp in urma, ministrul apararii rus, Serghei Ivanov. In opinia sa, trupele rusesti de mentinere a pacii au preintampinat declansarea unui razboi intre Moldova si Transnistria. Cateva sute dintre acesti militari pazesc depozitul de munitii si armament de la Colbasna, o localitate in stanga Nistrului, munitii care au ramas de la fosta armata a 14-a, a mai spus ministrul rus. Potrivit lui Ivanov, armamentul greu a fost deja evacuat.

Mostenitoarele fostului KGB
Dincolo de textul diplomatic, in realitate, altele sunt interesele ce leaga strans tarile din jur. Astfel, numeroase firme transnistrene au legaturi vitale care duc spre mai multe grupuri de oameni de afaceri din Ucraina si Rusia, legate de crima organizata si de serviciile secrete, mostenitoarele fostului KGB. In Republica Separatista a fost deja identificat grupul lui Aliser Usmanov - oligarh rus, dar si grupuri de afaceri ce au legaturi cu Semion Moghilevici - un boss al crimei organizate din Rusia - sau grupul lui Petr Porosenko, fost sef al Consiliului de Securitate ucrainean, precum si PRIVAT Group, Dynamo, SMART Group aflate sub controlul unor oligarhi ucraineni si rusi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.