Cea de-a 13-a cursa a sezonului de Formula 1 se va desfasura duminica in Ungaria, pe un circuit pe care se poate decide lupta pentru titlu. Cu doar 11 puncte avans, Fernando Alonso isi simte amenintata pozitia de lider in clasamentul pilotilor, de vu

Cea de-a 13-a cursa a sezonului de Formula 1 se va desfasura duminica in Ungaria, pe un circuit pe care se poate decide lupta pentru titlu. Cu doar 11 puncte avans, Fernando Alonso isi simte amenintata pozitia de lider in clasamentul pilotilor, de vulpoiul Schumacher, care are un moral foarte bun dupa hattrick-ul reusit in ultima perioada.
Circuitul Hungaroring este construit la 20 de km N-E de Budapesta, iar depasirile sunt aproape imposibile aici, circuitul fiind ingust, cu multe viraje lente.
In anul inaugural, 1986, Nelson Piquet a castigat cursa, dupa ce l-a invins pe legendarul Ayrton Senna, intr-o lupta pe muchie de cutit. In sezonul urmator, victoria i-a revenit tot lui Piquet. Cursa a fost un real suces, aproape 200.000 de fani asistand la victoria lui Nelson Piquet.
In 1990, Hungaroring a fost amfitiron pentru una dintre cele mai spectaculoase curse gazduite vreodata aici. Thierry Boutsen a iesit castigator in fata lui Senna, la o diferenta de doar 0,3 secunde.
Damon Hill a inregistrat prima victorie pe pamant ungar in 1993, iar un an mai tarziu, Michael Schumacher a adus prima victorie la Hungaroring pentru cei de la Benetton. Damon Hill a castigat din nou in 1995, si a terminat pe locul secund in 1996, fiind devansat de Jacques Villeneuve, coechipierul sau.

Din nou Villeneuve

In 1997, MP a fost adjudecat tot de catre Villeneuve, care a profitat de problemele la acceleratie ale fostului sau coleg, Damon Hill, care a fost nevoit sa se recunoasca invins cu doar un tur inainte de finalul cursei. Marele Premiu din 1998 l-a avut in postura de castigator pe germanul Michael Schumacher, pilotul echipei Ferrari. Totusi, in urmatorii doi ani, a castigat pilotul echipei McLaren, Mika Hakkinen. Cei de la Ferrari au fost cei mai buni in 2001 si 2002, Rubens Barichello castigand cursa din 2001 si Michael pe cea din 2000.
Spaniolul Fernando Alonso a intrat in istorie in 2003, fiind cel mai tanar pilot de Formula1 care castiga o cursa. Spaniolul in varsta de 22 de ani a condus de la start si pana la final castigand la aproape 17 secunde in fata lui Kimi Raikkonen si cu pilotii Williams, Juan Pablo Montoya si Ralf Schumacher pe locurile 3, respectiv 4.

Willi Weber crede ca sunt 50% sanse ca Schumi sa continue

Managerul team-ului Ferrari a demontat afirmatiile care spuneau ca Schumacher se va retrage dupa acest sezon. Weber a afirmat ca sunt 50% sanse ca germanul sa concureze pentru Ferrari si in sezonul urmator. "In momentul de fata consider ca sunt 50-50% sanse ca Schumacher sa continue, si daca va decide acest lucru, nu am nici o indoiala ca va putea continua sa piloteze inca cinci ani", a declarat mangerul Ferrari. Willy Weber a anuntat deja ca l-a sfatuit pe Michael sa se retraga totusi, daca va reusi sa castige cel de-al optulea titlu din cariera.
Referitor la retragerea lui Schumi, Weber a mai spus ca "foarte multi sportivi nu stiu sa aleaga momentul prielnic pentru a iesi din scena", citat de Deutsche Presse Agentur.
Schumacher ar putea fi influentat in luarea unei decizii de o mutare a lui Kimi Raikkonen la Ferrari, care se pare ca a semnat un acord valabil pe cinci ani cu echipa italiana, conform publicatiei finlandeze "Ilta Sanomat". Conform aceleiasi surse, salariul finlandezului va fi de 38,5 milioane de dolari anual.

Castigatorii anteriori

2005: K.Raikkonen (McLaren)
2004: M. Schumacher (Ferrari)
2003: F. Alonso (Renault)
2002: R. Barrichello (Ferrari)
2001: M. Schumacher (Ferrari)
2000: M. Hakkinen (McLaren)
1999: M. Hakkinen (McLaren)
1998: M. Schumacher (Ferrari)
1997: J. Villeneuve (Williams)
1996: J. Villeneuve (Williams)
1995: D. Hill (Williams)
1994: M. Schumacher (Benetton)
1993: D. Hill (Williams)
1992: A. Senna (McLaren)
1991: A. Senna (McLaren)
1990: T. Boutsen (Williams)
1989: N. Mansell (Ferrari)
1988: A. Senna (McLaren)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.