Site-ul Catholica publica un interesant material despre tanarul Joseph Ratzinger, actualul Papa Benedict al XVI-lea. Este vorba despre unele documente din arhivele germane, care confirma faptul ca actualul papa a fost inrolat in miscarea de tineret
Site-ul Catholica publica un interesant material despre tanarul Joseph Ratzinger, actualul Papa Benedict al XVI-lea. Este vorba despre unele documente din arhivele germane, care confirma faptul ca actualul papa a fost inrolat in miscarea de tineret hitlerista impotriva vointei lui.

Istoricul german Volker Laube a concluzionat, cercetand arhivele Seminarului „Sank Michael“ din Bavaria, ca tanarul Ratzinger a cautat sa reziste presiunilor de a intra in miscarea nazista.

Delegat ca investigator independent de catre Arhidieceza de Munchen, ca raspuns la intrebarile publice privind afilierea nazista din tinerete a actualului Suveran Pontif, Laube a descoperit ca in aprilie 1938 a fost retras sprijinul financiar pentru studentii care nu erau membri ai tineretului hitlerist. Arhidieceza a cerut familiei lui Ratzinger sa plateasca studiile, ceea ce s-a si intamplat. Pe vreme aceea, actualul Papa avea 12 ani, dar la implinirea varstei de 14 a fost oficial incorporat in miscarea de tineret.

Documentele arata ca el figura ca „Zwangs-Hitlerjunge“, adica tanar inrolat in baza politicii nationale si nu ca „S tamm-Hitlerjunge“, cum erau notati voluntarii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.