Compania Zaharul Oradea va contracta credite cu o valoare de circa 30 de milioane de euro, pentru finantarea unor investitii in tehnologie in vederea cresterii competitivitatii pe piata europeana dupa aderare, a declarat, ieri, contabilul-sef al comp
Compania Zaharul Oradea va contracta credite cu o valoare de circa 30 de milioane de euro, pentru finantarea unor investitii in tehnologie in vederea cresterii competitivitatii pe piata europeana dupa aderare, a declarat, ieri, contabilul-sef al companiei, Dana Filimon.
"Actionarii au aprobat contractarea creditelor la finele lunii aprilie, dar cel mai probabil vom realiza imprumuturile incepand cu 2007, dupa aderarea Romaniei la UE. In functie de evolutia pietei am putea contracta o parte din sume chiar in acest an", a spus Filimon, citata de Mediafax.
Banii vor fi alocati pentru investitii in tehnologie, in principal achizitionarea unor utilaje noi, care vor conduce la scaderea costului de productie. De asemenea, compania intentioneaza sa isi mareasca capacitatea de productie.
Compania si-a dublat in prima jumatate a anului cifra de afaceri si profitul comparativ cu primele sase luni ale anului trecut, a mentionat reprezentantul firmei, fara sa ofere detalii. Anul trecut, Zaharul Oradea a raportat o cifra de afaceri de 28 de milioane de euro, egala cu cea din 2004, iar pentru acest an estimeaza o crestere de 20-30%.
Fabrica de la Oradea este detinuta, alaturi de Zaharul Carei si Zaharul Arad, in proportii egale de Pfeifer & Langen din Germania si Cristal Union din Franta si ocupa al treilea loc in piata, cu o cota de 18%. Pe o piata de 250 de mil. euro, Zaharul Oradea este concurata de austriecii de la Agrana, Lemarco si Zaharul Ludus.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.