Singurele modificari ale fiscalitatii vor surveni in 2008 si vor viza taxele de mediu si cele aplicate proprietatilor statului de la imobile pana la resurse naturale, a declarat, intr-un interviu pentru NewsIn, ministrul Finantelor, Sebastian Vladesc
Singurele modificari ale fiscalitatii vor surveni in 2008 si vor viza taxele de mediu si cele aplicate proprietatilor statului de la imobile pana la resurse naturale, a declarat, intr-un interviu pentru NewsIn, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Masurile Finantelor in directia diminuarii evaziunii fiscale vizeaza distributia graului, turismul sezonier, produsele accizate in regim de antrepozitare fiscala (alcool, produse din tutun, uleiuri minerale) si jocuri de noroc. "Datele ne arata ca 60% din productia de paine se sustrage taxarii si este un sector de care abia acum incepem sa ne ocupam, iar cea mai mare evaziune este in sectorul petrolier. Un sistem devine functional si prin constrangeri", a explicat finantistul-sef. Finantele vor prezenta Guvernului, in aceasta luna, o ordonanta cu aplicabilitate de la 1 septembrie prin care va promova masuri impotriva evaziunii fiscale cu produse accizate in sistem de antrepozitare fiscala.
Pe de alta parte, ministrul Finantelor se declara dezamagit de intreruperea, in octombrie 2005, a acordului cu Fondul Monetar International, motivand ca ambele parti au aratat putina disponibilitate pentru a ajunge la un compromis. "Este o problema profund personala. Sunt foarte dezamagit ca nu am reusit sa ducem la bun sfarsit acordul cu FMI. Poate daca as fi avut experienta de acum, iar ei mai multa flexibilitate poate ca am fi finalizat acordul", a aratat Vladescu, citat de NewsIn.
Romania a incheiat, in 2004, pentru o perioada de doi ani, un acord de supraveghere preventiva cu FMI, dar aranjamentul a fost inghetat pe tot parcursul anului 2005 in special din cauza temerilor FMI legate de pierderile generate de introducerea cotei unice. In data de 7 iulie 2006, acordul a expirat.
Experti ai institutiei financiare internationale vor sosi la Bucuresti in toamna, pentru a analiza parametrii macroeconomici pe care va fi construit bugetul pentru 2007. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.