Comisia de Supraveghere a Asigurarilor nu mai tolereaza vanzarea politelor RCA in spatii neamenajate corespunzator. In acest scop, CSA va inaspri actiunile de control pentru depistarea societatilor de asigurari, care vand polite RCA in spatii deschis

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor nu mai tolereaza vanzarea politelor RCA in spatii neamenajate corespunzator. In acest scop, CSA va inaspri actiunile de control pentru depistarea societatilor de asigurari, care vand polite RCA in spatii deschise, respectiv amenajate impropriu - in autoturismele parcate pe trotuar sau carosabil si la punctele de lucru ambulante.
Pentru aceasta, CSA a dispus extinderea la nivel national a actiunilor de control, care vor fi derulate de catre cele doua reprezentante zonale ale Comisiei, respectiv din Cluj-Napoca si Iasi. De asemenea, actiunile de verificare pe raza Bucurestiului se vor intensifica, avand in vedere si semnalele primite de la populatie cu privire la existenta in continuare a unor puncte de lucru necorespunzatoare in care se vand polite de asigurare RCA. "Daca vrem ca industria asigurarilor sa castige la capitolul imagine si credibilitate, este imperativ necesar ca vanzarile de asigurari la colt de strada sa inceteze. Speram ca si societatile de asigurare isi doresc acelasi lucru. Din semnalele primite de la populatie, se pare ca inca mai exista puncte volante de vanzare a politelor obligatorii RCA, astfel ca singura modalitate de a pune punct acestor practici - care afecteaza direct interesele asiguratilor, dar si baza de date CEDAM - este retragerea autorizatiei de a practica acest tip de asigurari pentru orice societate de asigurare care nu se conformeaza legii si dispozitiilor autoritatii de supraveghere", a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Sase societati avertizate recent

Ca urmare a analizarii aspectelor constatate prin actiunile de control, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat recent sanctionarea cu avertisment scris a conducatorilor executivi a societatilor de asigurare Asiban SA, Asigurare Reasigurare Ardaf SA, Asirom SA, Asitrans SA, Omniasig SA si Astra SA.
CSA a dispus aceste masuri, intrucat au fost depistate, in diferite zone ale Capitalei, puncte volante de vanzare a politelor RCA emise de acestea.
Masurile intreprinse de CSA au venit in urma verificarii aplicarii prevederilor referitoare la obligatia de eliberare, odata cu polita de asigurare RCA, a vignetei. De asemenea, CSA a verificat modul in care societatile de asigurare respecta interdictia de a-si desfasura activitatea de vanzare a asigurarilor obligatorii RCA, in spatii deschise neamenajate corespunzator.
Comisia a mai cercetat daca societatile de asigurare furnizeaza informatii privind politele RCA in sistem informatizat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.