Societatea Turism Felix a lansat oferta publica primara de vanzare de actiuni emise de societate. Oferta Publica vizeaza vanzarea unui numar de 77.000.000 de actiuni nominative emise, in forma dematerializata, ordinare, indivizibile, in prezent tranz
Societatea Turism Felix a lansat oferta publica primara de vanzare de actiuni emise de societate. Oferta Publica vizeaza vanzarea unui numar de 77.000.000 de actiuni nominative emise, in forma dematerializata, ordinare, indivizibile, in prezent tranzactionate pe sistemul de piata XMBS dezvoltat de BVB. In urma inchiderii ofertei, actiunile societatii vor fi tranzactionate la categoria I a BVB pe baza acordului pietei reglementate, conform precizarilor reprezentantilor societatii. Intervalul de pret pentru subscrierea actiunilor este cuprins intre 0,6 lei/actiune si 1,1 lei/actiune.
Societatea Turism Felix, controlata in proportie de 74,4% de SIF Transilvania, estimeaza pentru acest an un profit brut de 70 de miliarde ROL, in conditiile in care jumatate din capacitatea de cazare este inchisa pentru renovare. In plus, compania estimeaza anul acesta venituri de 37,2 milioane de RON, urmand ca pana in 2010 sa ajunga la un profit de 30 milioane de lei. Pe termen lung societatea estimeaza o crestere a cotei de piata de la 11% la 20%. Conform reprezentantilor companiei, 35 de milioane de lei din sursele de finantare provin din profitul de anul trecut, si estimeaza finantari in valoare de 50 de milioane de lei, de pe piata de capital.
Activitatea principala a societatii consta in tratamente balneare, cazare, alimentatie publica si agrement, turism intern si international, exploatarea surselor de apa termominerala si distribuirea acestora pe baza licentei de concesionare a dreptului de exploatare a apelor termale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.