Ancheta in cazul laboratorului clandestin de fabricare a bauturilor alcoolice, descoperit, saptamana trecuta, in apropiere de Pitesti, a dat la iveala o surpriza de proportii. Un supraveghetor fiscal de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP

Ancheta in cazul laboratorului clandestin de fabricare a bauturilor alcoolice, descoperit, saptamana trecuta, in apropiere de Pitesti, a dat la iveala o surpriza de proportii. Un supraveghetor fiscal de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Arges este implicat in fabricarea si distribuirea ilegala a peste 11 tone de bauturi.
Potrivit IGPR, la locuinta lui Mihai Georgescu, au fost descoperite mii de sticle de rom si bidoane cu materie prima, toate ascunse in gradina din spatele casei. Surse judiciare ne-au precizat, ieri, ca Georgescu este varul lui Ion Damian, cel care a pus pe picioare o fabrica ilegala de procesare a alcoolului.
"Existand indicii ca in afacere au fost implicate mai multe persoane, s-a reusit obtinerea unui mandat de perchezitie de la Judecatoria Topoloveni pentru locuinta supraveghetorului fiscal asupra caruia planau suspiciunile, mai ales ca este si ruda cu Ion Damian", ne-au precizat anchetatorii. Asa cum banuiau, la domiciliul celui in cauza, oamenii legii au gasit 4.590 sticle de 0,5 l pline cu alcool, avand aplicate etichete de bautura spirtoasa "Fabina" si banderole fiscale, precum si 58 bidoane de 5 litri pline cu alcool. Sticlele cu rom erau ascunse in gradina, alaturi de mai multe etichete care fusesera arse incomplet. Impotriva lui Ion Damian, Mihai Georgescu si a altor 4 persoane care au participat la producerea si imbutelierea bauturilor s-a inceput urmarirea penala pentru producere si comercializare de produse accizabile, care intra sub incidenta sistemului de antrepozitare fiscala.
La 25 iulie a.c., politistii si comisarii Garzii Financiare din Topoloveni au confiscat peste 11 tone de alcool, produs intr-un laborator artizanal din comuna argeseana Calinesti.
Anchetatorii au descoperit la domiciliul lui Ion Damian, 35 de ani, o adevarata fabrica de producere si imbuteliere a bauturilor spirtoase. Pentru cele 7.600 litri de alcool, imbuteliat in sticle de plastic de un litru, pe care era inscriptionat "Rom Jamaica" si 19 butoaie de 200 litri fiecare, pline cu alcool etilic, proprietarul nu a putut sa prezinte nici un fel de documente de provenienta. Intreaga cantitate a fost ridicata pentru expertizare.

10 bucuresteni, angajatii lui Damian

La locuinta lui Damian, fara ocupatie si fara antecedente penale, oamenii legii au ajuns dupa ce, in trafic, intr-o autoutilitara condusa de un bucurestean, au depistat sute de sticle de bauturi alcoolice fara acte. Barbatul a declarat ca marfa, estimata la peste 5 miliarde lei vechi, i-a fost furnizata de Damian, iar acesta nu i-a eliberat factura. Fiind efectuate verificari in localitatea Calinesti, a fost descoperit un laborator de imbuteliere a bauturilor alcoolice accizabile, care functiona ilegal. Tot acasa la Damian erau cazati 10 cetateni din Bucuresti, angajati care au responsabilitatea de a imbutelia cu ajutorul unei instalatii improvizate, din butoaie de 200 litri, in sticle de plastic bautura spirtoasa. Pe recipiente au aplicate etichete contrafacute cu una din marcile "Fabina", "Jamaica", "Drobeta" si banderole fiscale false. Dupa ce au contabilizat toata captura, politistii argeseni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au anuntat, ieri, ca de la domiciliul lui Damian au fost ridicate urmatoarele: 19 butoaie de 200 litri fiecare pline cu alcool, 3.750 sticle plastic de 0,5 litri purtand eticheta "Fabina", 2.730 sticle plastic 0,5 litri bautura spirtoasa "Jamaica", 720 sticle plastic 0,5 l bautura cu aroma de rom, 465 sticle plastic 0,5 litri bautura cu aroma de cirese, 4.000 etichete, 400 banderole marcate cu diverse firme, 21.240 bucati sticle de 0,5 litri goale, 28. 300 bucati dopuri si 7 litri de esente arome diferite si coloranti.
Politia continua cercetarile impreuna cu reprezentantii Garzii Financiare Arges, sub aspectul savarsirii unor infractiuni prevazute si pedepsite de Codul Fiscal.
Verificarile urmeaza sa stabileasca de unde erau procurate timbrele si etichetele contrafacute aplicate pe sticle.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.