Peste 50% dintre pacientii inclusi intr-un studiu privind melanomul lucreaza in aer liber, fara sa se protejeze, prin utilizarea de creme fotoprotectoare, palarii sau alte haine speciale care sa protejeze de efectele razelor solare. Acesta este p
Peste 50% dintre pacientii inclusi intr-un studiu privind melanomul lucreaza in aer liber, fara sa se protejeze, prin utilizarea de creme fotoprotectoare, palarii sau alte haine speciale care sa protejeze de efectele razelor solare.

Acesta este primul studiu la nivel national privind frecventa aparitiei melanomului in randul romanilor.
Studiul a reliefat ca 44% dintre persoanele care au participat la studiu se bronzeaza relativ usor si sufera mai rar de arsuri solare, in timp ce 29% sufera frecvent de arsuri solare si se bronzeaza mai greu. Numai 18% au declarat ca nu au avut niciodata arsuri si se bronzeaza fara probleme. Pe parcursul studiului au fost identificati pacienti cu diferite tumori cutanate. Pentru 3,06% din pacientii examinati s-a pus diagnosticul de melanom, iar 2,29% au fost diagnosticati cu alta forma de cancer cutanat. Toate leziunile diagnosticate au fost cauzate de expunerea indelungata si neprotejata la soare. Melanomul este forma de cancer cel mai rapid raspandita la rasa alba, imediat dupa cancerul de plamani la femei. Melanomul este o boala provocata de obiceiurile gresite ale oamenilor de a face plaja, extinse in ultimii 20 de ani: folosirea de costume de baie bikini, bronzarea topless, bronzarea artificiala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.