Copiii cuplurilor in care barbatul are peste 40 de ani prezinta riscuri de complicatii la nastere, mai arata studiul facut de cercetatorii francezi. Pana acum, aceste probleme erau puse mai ales pe seama unor afectiuni ale mamei, partenerul nefiind "
Copiii cuplurilor in care barbatul are peste 40 de ani prezinta riscuri de complicatii la nastere, mai arata studiul facut de cercetatorii francezi. Pana acum, aceste probleme erau puse mai ales pe seama unor afectiuni ale mamei, partenerul nefiind "testat" de catre medici.

Nota de plata pentru "pacatele" tineretii
"Problemele de fertilitate ale barbatilor se datoreaza, in general, calitatii spermei", a declarat dr. Gabriel Lemnete, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Polizu, care a mai explicat ca "spermatogeneza este afectata de o serie de factori, cum ar fi stresul, lipsa hidratarii, bolile degenerative nediagnosticate sau netratate, dar si fumatul, consumul de alcool si droguri. Toate acestea se aduna, iar nota de plata vine in jurul varstei de 40 de ani". In Romania nu exista o monitorizare directa a barbatilor cu probleme de fertilitate. Aproape 20 la suta din cupluri au aceasta problema, in 35 la suta din cazuri fiind "de vina" partenerul de sex masculin.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.