Alegerile pentru desemnarea conducerii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) au degenerat, ieri, intr-un imens scandal. Disensiunile au aparut din cauza procedurii de vot.

Totul s-a rezumat, de fapt, la disputa dintre Mihail

Alegerile pentru desemnarea conducerii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) au degenerat, ieri, intr-un imens scandal. Disensiunile au aparut din cauza procedurii de vot.

Totul s-a rezumat, de fapt, la disputa dintre Mihail Vlasov, presedintele Camerelor de Comert din teritoriu, si actualul presedinte al CCIR, Victor Babiuc, cei doi candidand pentru postul de presedinte al CCIR. Vlasov este de parere ca statutul CCIR nu este respectat si ca Babiuc incearca, cu orice pret, sa mai obtina un mandat de presedinte.
Alegerile pentru desemnarea Conducerii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) ar fi trebuit sa se desfasoare dupa principii democratice, printr-un vot onest si responsabil. Din pacate, reprezentantii mediului de afaceri care fac parte din CCIR si presedintii camerelor de comert teritoriale nu au ajuns la un consens in ceea ce priveste procedura prin care sa se desfasoare alegerile.

Totul s-a rezumat la disputa dintre Mihail Vlasov, presedintele Camerelor de Comert din teritoriu, si actualul presedinte al CCIR , Victor Babiuc, cei doi candidand pentru functia de presedinte al CCIR.

In Adunarea Generala a camerelor teritoriale din 21 iulie s-au ales, prin vot democratic, 25 de camere de comert care sa fie reprezentate in Colegiul CCIR. Reprezentantii acestora ar fi trebuit sa aiba drept de vot asupra stabilirii noului presedinte. La Adunarea generala a CCIR, desfasurata ieri, un imens scandal a transformat sala de sedinte intr-o adevarata arena de circ. O parte dintre membrii CCIR doreau ca votul sa se desfasoare asa cum a fost stabilit la adunarea camerelor teritoriale, iar cealalta parte a cerut ca toti presedintii camerelor teritoriale sa isi exprime votul, si nu doar cei 25.

Vlasov: Babiuc tine cu dintii de functie
Presedintele camerelor de comert teritoriale, Mihail Vlasov, este de parere ca aceasta diversiune a fost pusa la cale de actualul presedinte al CCIR, Victor Babiuc, care doreste cu orice pret sa ramana in functia de presedinte al CCIR. „Exista un statut pe care fosilele nu vor sa il respecte.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.