Steaua s-a calificat in turul III preliminar al UEFA Champions League, ultimul inainte de faza grupelor si in care va intalni, intr-o dubla mansa (9 august - in deplasare si 23 august - pe teren propriu), pe Standard Liege. Campioana Romaniei a trecu
Steaua s-a calificat in turul III preliminar al UEFA Champions League, ultimul inainte de faza grupelor si in care va intalni, intr-o dubla mansa (9 august - in deplasare si 23 august - pe teren propriu), pe Standard Liege. Campioana Romaniei a trecut miercuri seara, pe Stadionul "National", in fata a 10.000 de spectatori, cu 3-0 (1-0), de ND Gorica, dupa ce castigase si in prima mansa cu 2-0. Steaua a deschis scorul in minutul 43, prin Bostina, care a reluat din apropierea portii o centrare de pe partea dreapta a lui Cristocea. In minutul 69, scorul a devenit 2-0: Cristocea a executat un corner de pe partea dreapta, iar V. Iacob a reluat cu capul in plasa. Scorul final a fost stabilit de Ochirosii, aflat la primul gol pentru Steaua intr-un meci oficial, care a marcat dintr-un penalty dictat la un fault asupra lui Saban (initial spre minge s-a indreptat Bostina, insa acesta a decis sa-l lase pe Ochirosii sa execute). La meci au asistat si Franz Masson si Michel Renquin, cei doi antrenori secunzi ai lui Standard. Cu ocazia acestui meci, fundasul israelian Klemi Saban a debutat la Steaua, iar portarul Cornel Cernea a jucat pentru prima oara la Steaua in cupele europene. Cosmin Olaroiu, antrenorul "militarilor", l-a menajat pe D. Goian, care a urmarit meciul la tribuna oficiala impreuna cu sotia, dar si pe P. Marin si Paraschiv, ultimii doi avand cate un cartonas galben (Paraschiv a fost trecut rezerva). In absenta lui Radoi si Paraschiv, capitan la Steaua a fost N. Dica. Desi a fost trecut pe foaia de joc si a iesit la incalzire, Carlos nu a jucat deoarece a suferit o entorsa la glezna stanga, la incalzire, si nu a putut fi folosit. Steaua a ramas fara portar de rezerva, deoarece al treilea portar din lot, Marius Toma, nu a fost convocat pentru acest meci.
Olaroiu: "Va fi greu de acum inainte"
Olaroiu a declarat ca Steaua nu a jucat asa cum ar fi trebuit in prima repriza a meciului cu ND Gorica, insa dupa pauza jocul a fost "mai aproape de ceea ce ar trebui". "In prima repriza nu ne-am creat foarte multe ocazii si nu am jucat cum ar fi trebuit. La pauza am discutat cu jucatorii si le-am spus ca nu putem pune in dificultate o echipa care se apara, decat printr-o dinamica mai buna, lucru pe care l-am reusit in partea a doua, cand am jucat mult mai aproape decat de ceea ce ar trebui. Ma bucur ca fotbalistii care au evoluat mai putin au inceput sa confirme, Baciu si Lovin au jucat foarte exact, iar cei care au intrat pe parcurs au impulsionat jocul, ceea ce este un lucru pozitiv", a spus Olaroiu, care l-a laudat pe Lovin. "A aratat o fata placuta, a fost foarte responsabil si s-a achitat de sarcini. Fata de sezonul trecut, ne-au lipsit multi jucatori azi, Carlos, Ogararu, Goian, P. Marin, Paraschiv, Radoi, dar Steaua avea o superioritate pe care am transformat-o in calificare. Urmeaza adversari puternici si atunci se va simti si mai mult lipsa lui Radoi", a afirmat Olaroiu. "Saban m-a multumit, defensiv a jucat bine, in faza de atac destul de bine, mai ales ca a obtinut si un penalty, dar in ultimele 15 minute, saracul, intreba din minut in minut cat mai e de jucat, el fiind in urma cu pregatirea fizica", a mai spus Olaroiu. Acesta considera ca Ochirosii trebuia sa demonstreze daca are "sange de campion". "Trebuie sa aiba sange rece si a dovedit ca este valoros chiar daca are 17 ani. Si-a asumat responsabilitatea, fara emotii, are o personalitate fantastica. El trebuie sa creasca, sa se maturizeze", a declarat Olaroiu. Acesta a mai precizat ca se gandeste mai intai la meciul cu Univ. Craiova, din etapa a II-a a Ligii I, iar apoi la partida cu Standard Liege, din turul III preliminar al UEFA Champions League.
Pinni: "Este dificil sa invingi pe Steaua"
Antrenorul lui ND Gorica, Pavel Pinni, a declarat ca este dificil sa invingi o echipa ca Steaua. "Felicitari Stelei si succes in continuare! Am avut o prima repriza buna, in special primele 20 de minute, dar in repriza a doua Steaua a fost mai buna si a avut posesia mai mult timp. Este dificil sa bati o echipa ca Steaua, mai ales ca Gorica este o formatie in reconstructie. Nu suntem asa puternici si nu cred ca daca am fi avut noroc am fi putut schimba ceva. Steaua este foarte puternica si are sanse mari sa ajunga in grupe", a spus Pinni. (MIG)
FC STEAUA - ND GORICA 3-0 (1-0)
Au marcat: BOSTINA (44), V. IACOB (70), OCHIROSII (87p).
Stadion: "National"; spectatori: 10.000.
STEAUA: Cernea - Saban, E. Baciu, Ghionea, Nesu - Nicolita (60 Val. Badea), Cristocea, Lovin, Bostina - N. Dica (60 Oprita), V. Iacob (77 Ochirosii). Antrenor: C. Olaroiu.
GORICA: Simcic - Nikolic, Srebnic, Pitamic, Jokic - Ranic, Dedic, Kovacevic, Zivec (60 Jogan), Demirovic (76 Rexhaj) - Sturm (81 Velikonja). Antrenor: P. Pinni.
Cartonase galbene: Ghionea (80) / Nikolic (42), Zivec (45+2).
Au arbitrat: P. Kralovec - P. Filipek, M. Zlamal (toti din Cehia).
In tur: Gorica - Steaua 0-2.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.