La sfarsitul lunii iunie, un fost agent al serviciilor secrete bulgare, tviatko tvetkov, facea cunoscut, intr-o declaratie-soc, ca actualul presedinte al Bulgariei, Gheorghi Parvanov, a fost colaborator al acestor servicii, sub numele de cod "agentul
La sfarsitul lunii iunie, un fost agent al serviciilor secrete bulgare, tviatko tvetkov, facea cunoscut, intr-o declaratie-soc, ca actualul presedinte al Bulgariei, Gheorghi Parvanov, a fost colaborator al acestor servicii, sub numele de cod "agentul Gote", si ca el insusi a fost cel care l-a recrutat.
stiri in aceasta privinta, inclusiv despre existenta unui dosar al "agentului Gote", circulau mai demult, opozitia si canalele media somandu-l pe seful statului sa raspunda daca asemenea stiri corespund sau nu adevarului, dar presedintele a refuzat sa raspunda. Dupa declaratia agentului secret, scandalul nu a mai putut fi inabusit. Parvanov - care intentioneaza sa candideze la un nou mandat la alegerile prezidentiale din toamna - a recunoscut ca a colaborat in calitate de consultant stiintific la editarea memoriilor unei importante personalitati a emigratiei politice bulgare, in conditiile in care monitorizarea stricta a activitatilor acestei emigratii constituia una din preocuparile de baza ale serviciilor secrete.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.