PNL il acuza pe ministrul de Interne Vasile Blaga, secretar general al PD, ca face declaratii "demagogice" referitoare la aplicarea legii-cadru a descentralizarii. Intr-un comunicat dat ieri publicitatii, PNL arata ca invocarea necesitatii aplicarii
PNL il acuza pe ministrul de Interne Vasile Blaga, secretar general al PD, ca face declaratii "demagogice" referitoare la aplicarea legii-cadru a descentralizarii. Intr-un comunicat dat ieri publicitatii, PNL arata ca invocarea necesitatii aplicarii legii-cadru a descentralizarii, prin transferul structurilor deconcentrate ale ministerelor catre autoritatile locale, de catre Vasile Blaga, este "un evident gest de demagogie", cata vreme aceasta obligatie legala revine chiar MAI, condus de acesta. Reactia liberalilor vine dupa ce ministrul de Interne, Vasile Blaga a apreciat ca, pentru o "descentralizare efectiva" a institutiilor statului, este nevoie de punerea urgenta in aplicare a Legii descentralizarii, ceea ce ar conduce si la o "restructurare reala" a acestora. Secretarul general al PNL Dan Motreanu ii aminteste insa ministrului democrat ca au trecut aproape trei luni de la intrarea in vigoare a Legii descentralizarii si ca nu exista inca nici strategia generala, nici cele sectoriale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.