a descentralizarii, prin transferul structurilor deconcentrate ale ministerelor catre autoritatile locale, este un evident gest de demagogie, cata vreme aceasta obligatie legala revine chiar Ministerului Administratiei si Internelor condus de domnia
a descentralizarii, prin transferul structurilor deconcentrate ale ministerelor catre autoritatile locale, este un evident gest de demagogie, cata vreme aceasta obligatie legala revine chiar Ministerului Administratiei si Internelor condus de domnia sa. Constatam ca ministrul Vasile Blaga a facut un pas mai departe trecand de la demagogie la minciuna. Afirmatiile sale potrivit carora guvernul ar fi trebuit sa adopte vreo masura legata de desecretizarea dosarelor politicienilor nu au acoperire legala. Desecretizarea a fost decisa in CSAT si este deja in curs de derulare", se afirma intr-un comunicat al Biroului de Presa al PNL. Acuzatiile liberalilor la adresa ministrului de interne vin la doar cateva zile dupa ce acesta i-a atacat dur pe colegii din Alianta D.A. Blaga a sustinut ca, la parlament, PNL a format "o monstruoasa coalitie" impreuna cu PRM si PSD. El a mai vorbit, luni, despre necolegialitatea si lipsa de sinceritate a liberalilor. Acum doua zile, ministrul de interne a reluat aceste atacuri si l-a acuzat pe premierul Tariceanu ca, in sedinta de guvern din 2 august, nu a fost adoptata hotararea de guvern prin care dosarele fostei securitati sa fie declasificate si transferate la CNSAS. PNL sustine insa ca acest proces de desecretizare, decis la 24 iulie de CSAT, nu trebuie sa treaca printr-o astfel de procedura.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.