Membrii Comisiei parlamentare de control al SRI vor demara, in zilele urmatoare, o ancheta pentru a elucida circumstantele care au justificat ceea ce parlamentarii catalogheaza drept o "crima si o rusine" - infiltrarea de ofiteri de informatii in ran
Membrii Comisiei parlamentare de control al SRI vor demara, in zilele urmatoare, o ancheta pentru a elucida circumstantele care au justificat ceea ce parlamentarii catalogheaza drept o "crima si o rusine" - infiltrarea de ofiteri de informatii in randul ziaristilor. Daca parlamentarii au criticat unanim "gravitatea extrema" a acestor practici, consensul nu a mai putut fi intrunit in analiza hotararii CSAT privind desecretizarea dosarelor demnitarilor.
In baza unui plan tematic deja aprobat, o parte din membrii comisiei vor derula o ancheta pentru a identifica motivele care au stat la baza deciziei conducerii SRI de a apela la ofiteri acoperiti in presa. "Trebuie sa vedem de la SRI care au fost riscurile la adresa sigurantei nationale identificate in redactia X, de a determinat Serviciul sa infiltreze acolo un agent", a afirmat presedintele comisiei, liberalul Radu Stroe. El si-a exprimat convingerea ca riscurile si amenintarile la adresa sigurantei nationale "nu se gasesc in redactii". "Sa strecori un agent acoperit in redactii este o crima, o rusine", a mai spus Stroe. Membrii comisiei nu au reusit insa sa ajunga la un punct de vedere comun privind hotararea CSAT de desecretizare a dosarelor demnitarilor, cel mai virulent contestatar al acestei decizii fiind deputatul PSD Ion Stan.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.