in pericol sa se prabuseasca la primul seism. Palatul Culturii din Iasi, care gazduieste patru muzee si Biblioteca judeteana "Gheorghe Asachi", a primit 8 milioane de euro pentru lucrarile de consolidare. Lucrarile vor dura maximum 30 de luni, timp i
in pericol sa se prabuseasca la primul seism. Palatul Culturii din Iasi, care gazduieste patru muzee si Biblioteca judeteana "Gheorghe Asachi", a primit 8 milioane de euro pentru lucrarile de consolidare. Lucrarile vor dura maximum 30 de luni, timp in care miile de exponate, dar si sutele de mii de carti vor trebui depozitate in alte spatii.

"Nu avem spatii nici pentru functionarii nostri"
Radu Prisacaru, prefectul de Iasi, a solicitat primarului Gheorghe Nichita sa identifice spatii in care exponatele de la Palatul Culturii sa poata fi depozitate si chiar expuse in conditii care sa nu duca la deteriorarea acestora. Nichita spune insa ca municipalitatea "nu are spatii suficiente pentru functionarii sai, mutarea exponatelor in cladirile ce tin de Primarie fiind, practic, imposibila". Neplacut surprins de pozitia primarului, prefectul Prisacaru a precizat ca va incerca mutarea exponatelor in alte judete.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.