Toti politicienii-trompeta si liderii de sindicat au ajuns sa foloseasca sistemul de drept in scopuri pur politice, a declarat presedintele AVAS, Razvan Orasanu, ca reactie la acuzatiile si amenintarile cu DNA ale sindicatelor privind situatia de la

Toti politicienii-trompeta si liderii de sindicat au ajuns sa foloseasca sistemul de drept in scopuri pur politice, a declarat presedintele AVAS, Razvan Orasanu, ca reactie la acuzatiile si amenintarile cu DNA ale sindicatelor privind situatia de la Tractorul, Nitramonia si Electroputere.
"Noi ne aflam in situatia in care oricine are de reclamat o problema, in loc sa faca demersurile administrative normale, apeland la institutiile civile pentru solutionarea conflictului aparut, ameninta cu trimiterea la DNA", a afirmat Orasanu, adaugand ca "acum BNS, CNS Cartel Alfa si alte sindicate ma acuza si ameninta cu verificarea la DNA, pe motiv ca optez pentru vanzarea modulelor viabile ale societatii Tractorul UTB Brasov catre o companie cu traditie in productia de tractoare, si nu catre alte societati interesate de plasamente imobiliare".
La randul sau, seful AVAS ii acuza pe "aceiasi lideri de sindicat" de lipsa de coerenta si consecventa in declaratii, mai ales ca au refuzat sa fie continuate negocierile cu Mahindra&Mahindra. "Ma intreb in ce masura parerile exprimate public de politicieni si liderii sindicali reprezinta interesele oamenilor care muncesc la Tractorul UTB Brasov si Electroputere Craiova", a mai afirmat Orasanu.

Semanatoarea este profitabila

Fata de ultimele declaratii facute zilele acestea de presedintele AVAS compania MYO-O SA se declara stupefiata de continutul total eronat al acestora.
"Se spune intr-o declaratie redatade Mediafax ca citam <>. Il informam pe tanaul presedinte al acestei importante institutii a statului ca situatia Semanatoarea este una pozitiva din toate punctele de vedere: uzina functioneaza in parametrii normali, livrarile catre piata a produselor sale traditionale - combine si echipamente de recoltat - sunt in grafic neinregistrandu-se intarzieri, relatiile cu furnizorii traditionali ai uzinei se deruleaza fara probleme, iar platile obligatiilor catre bugetele statului sunt la zi.
Pe scurt, starea agentului economic SC Semanatoarea SA este una de normala functionalitate. Precizam si faptul ca produsele Semanatoarea inregistreaza o cota medie de piata de peste 35% in conditiile unei piete concurentiale sustinute de prezenta celor mai mari producatori mondiali de astfel de utilaje", se arata intr-un comunicat al companiei MYO-O. Aceasta a amintit sefului AVAS ca, in conformitate cu reglementarile europene ce vor deveni aplicabile si pentru Romania odata cu intrarea in UE, toate capacitatile de productie care in prezent se gasesc in orase trebuie scoase in extravilan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.