Procurorii Parchetului General au trimis in judecata un grup de crima organizata care a creat un prejudiciu evaluat la aproape 60 de miliarde lei. 

Astfel, Marcel Liga si Mirela Cosoianu au fost trimisi in judecata pentru infracti

Procurorii Parchetului General au trimis in judecata un grup de crima organizata care a creat un prejudiciu evaluat la aproape 60 de miliarde lei.

Astfel, Marcel Liga si Mirela Cosoianu au fost trimisi in judecata pentru infractiuni de crima organizata, instigare la inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani, Marian Mihaila pentru infractiuni de crima organizata, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani si Marian Grigori pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Istvan Kertesz, crima organizata, inselaciune, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura si Damian Stanciu pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii DIICOT spun ca Liga, impreuna cu Mihaila, Istvan si Cosoianu, a constituit un grup infractional organizat. Ei au achizitionat bunuri de la diverse societati comerciale din tara in baza unor intelegeri verbale, pentru plata carora au emis file CEC si ordine de plata false, des i cunosteau ca in conturile societatilor nu exista disponibil in cont. In anul 2004, Liga a preluat ami multe societati a deschis conturi bancare prin care au rulat o perioada scurta de timp sume de bani si au ridicat carnete de file CEC. Administrarea acestor societati comerciale, spun procurorii, a fost facuta de Liga, ajutat de Cosoinau. Mihaila, Istvan si Marian erau administratorii de drept ai societatilor controlate de Liga si Cosoianu, sub coordonarea acestora folosind firmele pentru a insela furnizori de produse din intreaga tara prin emiterea filelor CEC fara acoperire.

File CEC fara acoperire


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.