Rezultatele anchetelor interne din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) legate de fraudarea testelor nationale si a bacalaureatului de anul acesta vor fi facute publice azi, intr-o conferinta de presa, a anuntat MEC, printr-o sinteza a r
Rezultatele anchetelor interne din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) legate de fraudarea testelor nationale si a bacalaureatului de anul acesta vor fi facute publice azi, intr-o conferinta de presa, a anuntat MEC, printr-o sinteza a rapoartelor de ancheta. Subiectele de la proba de istorie din cadrul testelor nationale au intrat in posesia unor jurnalisti, dupa ce acestia s-au dat drept inspectori delegati sa ridice subiectele si au intrat in sediul Serviciului National de Evaluare si Examinare fara a se legitima. In urma scandalului iscat, au fost demisi directorul SNEE, Adrian Stoica si Paloma Petrescu, secretar de stat responsabil cu invatamantul preuniversitar.
Si bacalaureatul s-a desfasurat sub semnul unor fraude majore. In seara premergatoare examenului scris la limba si literatura romana, o jurnalista din presa centrala a anuntat MEC ca a cumparat variantele de subiecte contra sumei de 50 lei noi. Toate subiectele de la bacalaureat au fost schimbate, iar politia a demerat o noua ancheta.
La finalizarea anchetei legate de testele nationale, ministrul Educatiei, Mihail Hardau a declarat ca s-au constatat vinovatii grave, fara insa a le preciza. Concluziile anchetei i-au fost predate fostului procuror general al Romaniei, Ilie Botos, pe 18 iulie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.