Ministerul Muncii s-a angajat ca incepand cu anul 2004 sa acorde sotilor supravietuitori un ajutor lunar, de 25% din nivelul pensiei, consortului decedat. Cu toate ca au trecut doi ani de la lansarea promisiunii, batranii nu au beneficiat niciodata
Ministerul Muncii s-a angajat ca incepand cu anul 2004 sa acorde sotilor supravietuitori un ajutor lunar, de 25% din nivelul pensiei, consortului decedat. Cu toate ca au trecut doi ani de la lansarea promisiunii, batranii nu au beneficiat niciodata de acest ajutor.

Potrivit Legii 578/2004, statul este obligat sa le acorde sotilor supravietuitori un ajutor lunar de 25 % din nivelul pensiei sotului decedat. Cu toate ca prevederile actului normativ trebuiau sa intre in vigoare dupa finalizarea operatiunilor de recalculare a pensiilor din sistemul public, acest lucru nu s-a intamplat, si nici nu va fi operabil inainte de anul 2007. Daca in 2004, demnitarii au gasit scuza perfecta ca sa nu aloce banii pensionarilor, afirmand ca nu au existat fonduri la bugetul de stat, acum taraganeala este cusuta cu ata alba.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.