Coreea de Sud are nevoie de militari si a facut un apel la trupele sale sa conceapa cat mai multi copii, aceasta tara avand cea mai slaba rata a natalitatii in randul statelor dezvoltate, transmite Reuters. Oficialii din armata Coreei de Sud au pus l
Coreea de Sud are nevoie de militari si a facut un apel la trupele sale sa conceapa cat mai multi copii, aceasta tara avand cea mai slaba rata a natalitatii in randul statelor dezvoltate, transmite Reuters. Oficialii din armata Coreei de Sud au pus la punct o noua politica menita sa faca viata familiilor de militari mult mai usoara in ceea ce priveste nasterea si cresterea copiilor. Coreea de Sud are cea mai scazuta rata a natalitatii in randul statelor dezvoltate, cu o medie de 1,08 copii pentru fiecare femeie. Rata de natalitate in familiile militarilor este de 0,83, conform oficialilor. "Rata de natalitate foarte scazuta ne poate afecta serios economia, politica si chiar securitatea nationala", a declarat locotenentul Hong Kyung-moon, director de resurse umane in cadrul armatei. Noua politica le permite celor care abia s-au casatorit sa stea in acelasi post timp de cinci ani, pentru a putea concepe si creste copiii, a adaugat Hong. Daca soldatul are trei copii, are voie sa-si aleaga postul in orice zona militara doreste. "Am imbunatatit sistemul si credem ca va contribui mult la cresterea ratei natalitatii", a mai spus Hong. Coreea de Nord, stat comunist dominat de un regim militar, le ridica in slavi pe femei, determinandu-le sa aiba cat mai multi copii. Cuplurile cu foarte multi copii sunt considerate eroi ale miscarii revolutionare. Cele doua state sunt, din punct de vedere tehnic, in razboi unul cu celalalt. Razboiul care a avut loc in perioada 1950 -1953 s-a terminat printr-un armistitiu, si nu printr-un tratat de pace. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.