Un ursulet de plus care i-a apartinut lui Elvis Presley, in valoare de 58.000 de dolari, precum si alti "confrati" de-ai lui aflati la un muzeu din Somerset, Marea Britanie, au fost distrusi de cainele care trebuia sa-i pazeasca, informeaza BBC News
Un ursulet de plus care i-a apartinut lui Elvis Presley, in valoare de 58.000 de dolari, precum si alti "confrati" de-ai lui aflati la un muzeu din Somerset, Marea Britanie, au fost distrusi de cainele care trebuia sa-i pazeasca, informeaza BBC News Online. Dobermanul Barney trebuia sa pazeasca ursuletul de plus marca Steiff, numit Mabel, care fusese imprumutat pentru o expozitie care a avut loc la Wookey Hole Caves langa Wells, Somerset. Cainele a sfasiat capul ursuletului si a atacat cateva duzini de alti ursuleti. Proprietarul lui Barney a fost de parere ca probabil ursuletul avea un miros ciudat sau ca dobermanul a devenit gelos pe jucarie pentru ca stapanul lui il admirase cu voce tare. "Barney a fost pana acum un caine de paza model. Timp de sase ani, cat a lucrat ca paznic, nu am avut nici cea mai mica problema cu el. Nu imi vine sa cred ce s-a intamplat. Am fost atat de ingrjorat, incat l-am dus la medicul veterinar. M-am gandit ca poate a innebunit sau ceva de genul asta. Doctorul mi-a zis ca nu este vorba despre nici un acces de furie sau de nebunie, ci probabil cainele a reactionat la vreun miros ciudat al jucariilor", a povestit stapanul cainelui, Greg West. Ursul, fabricat in Germania, in 1909, a fost cumparat la o licitatie care a avut loc in Memphis, Tennessee, de un aristocrat din Somerset, Sir Benjamin Slade. Barney a produs pagube in valoare de aproape 30.000 de euro celorlalti ursi din colectie. Gardianul care a fost de serviciu, in acelasi timp stapan al dobermanului, nu si-a explicat accesul de furie al lui Barnie despre care toata lumea stia ca "este un caine model". Directorul expozitiei a declarat ca Barney nu va mai fi folosit pe post de gardian, viitorul celorlalti ursuleti fiind "nesigur" in prezenta lui. In ceea ce priveste pagubele, directorul muzeului, Daniel Medley a declarat ca acestea vor acoperite de compania de asigurari care, in mod ironic, este si cea care a cerut prezenta cainelui in cladire. Acesta a adaugat ca proprietarul ursuletului, sir Benjamin, este foarte furios si ca va cere cu siguranta despagubiri pentru pierderea pricinuita, "desi Mabel poate fi reparat, ma tem ca valoarea sa a scazut foarte mult, dupa incident". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.