Sustinand ca Loteria Romana i-ar fi platit sume mult mai mici decat cele incasate din pariurile sportive, Federatia Romana de Fotbal a actionat, ieri, in instanta Loteria Romana si trei case de pariuri, sustine NewsIn, precizand ca Sectia a VI-a Come
Sustinand ca Loteria Romana i-ar fi platit sume mult mai mici decat cele incasate din pariurile sportive, Federatia Romana de Fotbal a actionat, ieri, in instanta Loteria Romana si trei case de pariuri, sustine NewsIn, precizand ca Sectia a VI-a Comerciala a Tribunalului Bucuresti a acordat deja termen de judecata in septembrie.
Federatia Romana de Fotbal sustine ca, in perioada 2003 - 2005, Loteria nu si-ar fi respectat obligatia legala de a vira in conturile federatiei 20 la suta din sumele incasate din pariuri sportive. Pagubele estimate de FRF a fi fost produse astfel se ridica la un miliard de lei, la care s-ar putea adauga penalitati.
Alte trei plangeri similare au fost depuse ieri impotriva caselor de pariuri sportive (Astra Bettings, Wettpunkt International si Stanley Betts), pentru aceleasi acuzatii.
Potrivit aceleiasi surse, avocatii FRF sustin ca "20% din incasarile realizate din pronosticurile sportive, ca urmare a utilizarii de competitii de gen pentru ramura respectiva organizate in campionatele din alte tari, de federatiile si organismele sportive internationale, precum si in Cupa Romaniei constituie surse de finantare pentru federatiile sportive". In plangerile respective, FRF arata ca a incercat sa rezolve pe cale amiabila aceste restante. Astfel, trezorierul FRF a notificat Loteria Romana pentru a recupera diferenta dintre suma pe care a primit-o de la companie si suma pe care trebuia sa o primeasca.
Pe de alta parte, Loteria Romana sustine ca au fost incheiate trei conventii, in perioada 2003-2005, care aveau ca obiect realizarea obligatiilor legale privind finantarea FRF, in urma carora au fost platite Federatiei patru miliarde de lei in 2003, cinci miliarde de lei, in 2004, si alte cinci miliarde in 2005, sume la care s-au adaugat alte 750 de milioane, ca urmare a diferentelor dintre rata fixa stabilita prin conventii si veniturile Loteriei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.