Liderii liberali au sustinut ieri ca ministrul de Interne Vasile Blaga (PD) a dat in ultimele zile declaratii "demagogice" si "mincinoase" referitoare la aplicarea legii cadru a descentralizarii, la desecretizarea dosarelor politicienilor si la numir
Liderii liberali au sustinut ieri ca ministrul de Interne Vasile Blaga (PD) a dat in ultimele zile declaratii "demagogice" si "mincinoase" referitoare la aplicarea legii cadru a descentralizarii, la desecretizarea dosarelor politicienilor si la numirea sefilor serviciilor secrete. Conducerea PNL a avertizat ca invocarea necesitatii aplicarii legii-cadru a descentralizarii, prin transferul structurilor deconcentrate ale ministerelor catre autoritatile locale, de catre Vasile Blaga este "un evident gest de demagogie", cata vreme aceasta obligatie legala revine chiar MAI. Liberalii l-au catalogat pe Blaga si "minicinos". Oficialii PNL au insistat ca ministrul PD "a facut un pas mai departe trecand de la demagogie la minciuna" prin afirmatiile sale, potrivit carora Guvernul ar fi trebuit sa adopte vreo masura legata de desecretizarea dosarelor politicienilor, afirmatii care "nu au acoperire legala", desecretizarea fiind decisa in CSAT si fiind deja in curs de derulare. PNL l-a informat pe ministrul de Interne "de ceva ce ar fi trebuit deja sa stie", si anume ca procesul de desecretizare si transfer al dosarelor aflat in desfasurare nu necesita nici un act normativ, singurul care a sustinut asa ceva fiind deputatul PSD Ion Stan. In ceea ce priveste decizia de a nu numi inlocuitori ai sefilor de servicii secrete pana dupa adoptarea legilor sigurantei nationale, PNL ii recomanda lui Vasile Blaga "sa isi indrepte reprosurile in alta parte si anume inspre presedintele Traian Basescu, singurul responsabil pentru asemenea decizii".
In plus, PNL asteapta din partea Presedintiei sa comunice public daca au existat si decizii secrete ale sedintei CSAT din 24 iulie 2006, intrucat din comunicatele oficiale ale Administratiei prezidentiale nu rezulta ca s-ar fi luat in CSAT o decizie privind amanarea propunerii de numire a noilor sefi de servicii secrete. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.