Institutul pentru Politici Publice sustine, intr-un comunicat de presa, ca autoritatile trebuie sa controleze legalitatea actelor in plan local puse in practica in baza modificarilor la Statutul alesilor locali. La doar o luna de la intrarea in vigoa
Institutul pentru Politici Publice sustine, intr-un comunicat de presa, ca autoritatile trebuie sa controleze legalitatea actelor in plan local puse in practica in baza modificarilor la Statutul alesilor locali. La doar o luna de la intrarea in vigoare a mult disputatei Legi de modificare a Statutului alesilor locali, in sensul interzicerii migratiei alesilor intre partidele politice, IPP constata aparitia primelor efecte contrare spiritului legii. "Liderii politici locali, mai ales cei judeteni, cunoscuti ca avand o influenta importanta asupra administratiei publice, se prevaleaza de neclaritatile legii, precum si de insuficienta cunoastere a acesteia, pentru a face presiuni asupra consilierilor/primarilor alesi, amenintandu-i cu excluderea din partid sau cu actiuni in instanta", se mentioneaza in comunicat. "Institutul exemplifica prezentand cazul consilierului local Constantin Cotarcea care a fost suspendat din functie la inceputul acestei saptamani de catre Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, desi el si-a schimbat apartenenta politica in anul 2004, inainte de aparitia acestei legi. IPP considera ca prefectii de curand depolitizati trebuie sa vegheze la aplicarea corecta a legii si sa stopeze prompt orice abuz de acest fel. Legea nr. 249/2006 prin care se modifica Legea 393/2004 privind statutul alesilor locali stipuleaza ca alesii locali au termen pana la 11 august pentru a depune declaratiile de apartenenta politica, iar prevederile privind pierderea acestei functii devin aplicabile numai dupa aceasta data. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.