Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a inaugurat ieri la Jurilovca, in judetul Tulcea, primul Punct de Informare Turistica realizat in cadrul proiectului "Economia Bazata pe Cunoastere".
Proiectul a fost initiat cu
Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a inaugurat ieri la Jurilovca, in judetul Tulcea, primul Punct de Informare Turistica realizat in cadrul proiectului "Economia Bazata pe Cunoastere".
Proiectul a fost initiat cu resurse locale pe baza infrastructurii IT&C puse la dispozitie de MCTI si a fost creat pentru a ajuta persoanele care doresc sa obtina informatii despre serviciile si facilitatile turistice oferite in aceasta zona. Datele despre comunitate vor putea fi accesate direct de pe portalul www.ecomunitate.ro. Biroul de informare se afla in incinta Punctului de Acces Public la Internet Jurilovca, instalat de MCTI anul trecut. "Turistii care vor veni la Jurilovca vor obtine informatii utile direct de la Punctul de Informare, in timp ce persoanele interesate sa viziteze zona vor putea accesa site-ul www.ecomunitate.ro de oriunde s-ar afla, pentru a avea o imagine completa despre oferta turistica", a spus Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
Jurilovca are o populatie de 5.500 de locuitori si este una dintre cele mai mari comunitati de pescari din Romania. Localitatea face parte de anul trecut din cele noua comunitati incluse in faza-pilot a proiectului "Economia Bazata pe Cunoastere", care beneficiaza de Reteaua Electronica a Comunitatii Locale. Retelele conecteaza Primaria, biblioteca locala, scolile si Punctul de Acces Public la Informatie, oferind accces la Internet de mare viteza. "Numai in sezonul estival, comunitatea noastra, renumita pentru biodiversitate, este vizitata de aproximativ 500 de turisti. Suntem bucurosi sa le putem oferi un instrument modern si complex de informare despre potentialul zonei", a declarat Paul Condrat, Managerul Retelei Electronice a Comunitatii Locale Jurilovca.
Urmatorul obiectiv al initatorilor proiectului este implementarea de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale (RECL) in aproximativ 200 de comunitati dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoastere.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.