O femeie insarcinata, aflata in detentie, cere clementa presedintelui tarii, in paralel formuland o cerere de suspendare a executarii pedepsei de sase luni de inchisoare primita pentru abandonarea familiei, pe care Tribunalul Braila o va lua in discu
O femeie insarcinata, aflata in detentie, cere clementa presedintelui tarii, in paralel formuland o cerere de suspendare a executarii pedepsei de sase luni de inchisoare primita pentru abandonarea familiei, pe care Tribunalul Braila o va lua in discutie in 15 august. Potrivit Mediafax, femeia insarcinata in sase luni este incarcerata din 29 iunie in Penitenciarul Braila, pentru ca nu a platit pensia de intretinere a fiului sau. Potrivit articolului 305 din Codul penal referitor la abandonul de familie, "neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani".
Directorul Penitenciarului Braila, Gheorghe Cucu, sustine ca Gicuta Coman, de 29 de ani, ar putea fi eliberata in cel mai bun caz la sfarsitul lunii august, perioada putand fi scurtata doar printr-un decret prezidential de gratiere.
Fara bani
Gicuta Coman a fost condamnata de Tribunalul Braila la sase luni de inchisoare pentru ca nu i-a platit fiului sau, dintr-o casatorie anterioara, pensia alimentara, in valoare de 50 de lei.
Femeia a motivat ca nu are bani si ca supravietuieste lucrand cu ziua in localitatea braileana Viziru, unde locuieste. Mai mult, tanara spune ca fiul ei sta la doar la cateva case de ea si ii mai da uneori cate un ban, dupa posibilitati. "Imediat ce a fost incarcerata i s-au oferit formulare prin care sa solicite suspendarea executarii pedepsei si sa faca o cerere de gratiere. Solicitarea de suspendare a executarii pedepsei poate fi judecata doar de instanta care a condamnat-o, respectiv Tribunalul Braila", a spus Cucu.
Daca in 15 august instanta se pronunta favorabil arestatei, aceasta poate fi eliberata abia dupa zece zile, reprezentand termenul legal in care se poate face contestatie.
Astfel, spune Cucu, Coman ar putea iesi din inchisoare abia la sfarsitul lunii august, in lipsa unui decret prezidential de gratiere.
Potrivit sefului inchisorii, au mai fost situatii in care au fost incarcerate femei insarcinate, dar niciuna nu avea o sarcina mai mare de trei luni.
Toate au fost eliberate pentru a naste in libertate.
De Ziua Justitiei, presedintele Traian Basescu le-a cerut imperativ magistratilor sa aplice legea egal pentru toti cetatenii, fara discriminare, aratand totodata ca exista institutia gratierii, pe care o va aplica atunci cand va aprecia ca se impune. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.